Прабългари

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 08:36, 28 юли 2006
Samael (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Версия от 11:39, 29 юли 2006
Blackmore (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 5: Ред 5:
От главите на сразените врагове са приготвяли [[Светият Граал|бокали]], и пиейки от тях, придобивали силата и способностите на бившият притежател на черепа, например [[главобол]]. От главите на сразените врагове са приготвяли [[Светият Граал|бокали]], и пиейки от тях, придобивали силата и способностите на бившият притежател на черепа, например [[главобол]].
-Вярвали в Тангра и пиели развалено кисело мляко. Полумитовете разказват за невероятната способност на прабългарите да стрелят с лък, в който дори слагали стрела. Карали жените си да се бият вместо тях, ако враговете им се видели прекалено страшни.+Вярвали в [[Тангра]] и пиели развалено кисело мляко. Полумитовете разказват за невероятната способност на прабългарите да стрелят с лък, в който дори слагали стрела. Карали жените си да се бият вместо тях, ако враговете им се видели прекалено страшни.
==Славното минало== ==Славното минало==
Прабългарите са били голяма работа оттатък Дунава, докато са яздели [[коне]]те си. После обаче преминават Дунав, при което [[коне]]те се издавят и от конен народ прабългарите стават пешаци. Затова не са успели да избегнат турците, ДДС и [[Симеон Сакскобургготски|Мони]]. Прабългарите са били голяма работа оттатък Дунава, докато са яздели [[коне]]те си. После обаче преминават Дунав, при което [[коне]]те се издавят и от конен народ прабългарите стават пешаци. Затова не са успели да избегнат турците, ДДС и [[Симеон Сакскобургготски|Мони]].

Версия от 11:39, 29 юли 2006

Свързващото звено между прабългари и тамплиери е хименно френологията.

Прабългарите са първите специалисти във френологията, и пряката видимост на черепа на събеседника е била важна черта от културата им. За целта са бръснели главите, жените, децата и конете си. Защо бръснели и опашките на конете си все още не е известно, но някои предположения са изказани в документалния филм На село.

От главите на сразените врагове са приготвяли бокали, и пиейки от тях, придобивали силата и способностите на бившият притежател на черепа, например главобол.

Вярвали в Тангра и пиели развалено кисело мляко. Полумитовете разказват за невероятната способност на прабългарите да стрелят с лък, в който дори слагали стрела. Карали жените си да се бият вместо тях, ако враговете им се видели прекалено страшни.

Славното минало

Прабългарите са били голяма работа оттатък Дунава, докато са яздели конете си. После обаче преминават Дунав, при което конете се издавят и от конен народ прабългарите стават пешаци. Затова не са успели да избегнат турците, ДДС и Мони.

Лични инструменти