Потребител беседа:Orbb

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

мерки и теглилки в народната кухня

да загреем първо с 2-3 рецепти :

женски таратор : слагаме тенджерата в мивката , пускаме водата докато се напълни , капваме капка олио и 2 прашинки сол и тва е.

мъжки таратор: една кофичка кисело мляко (желателно от мляко) полвин краставица (не половин, и желателно селска био) една кофичка вода (желателно от вода) настъргваме краставицата (няма праим салата я) шепа сол шепа олио шепа оцет шепа магданоз препълнена шепа чесън смачкан с стиска (една такава машинка се намира у нас) и се получи наистина яростен таратор

а иначе за мерките с шепи не се смеите , следвам плътно съветите на др. Врабчев , тои е провел изследвания 17 години за мерките и теглилките в народната кухня и научно е доказано че наи-правилните мерки са човешките - шепи, стиски, лакти и колене - колкото му са мерките на човеко толкова му е и мерака и ищаха. не може на един дребосък и един великан мераците да са "една лъжичка" или "25 грама", тва е социализъм и гьонсуратлък, "една шепа" е много по-правилна мерна единица. кво е това - "продукти за 4 порции" ? много знеш кои ще доиде за обяд, ял ли е , не е ли ял, пил ли е , не е ли, кво ще яде, колко, и така нататък. вии ако сте готвач, като видите един гладен 140 кила мъж , ша ли посмеете да му четете рецепта със "една лъжичка" или "30 грама" ? аз например правя салата с пазарска чанта - селска (по-големи са) та една пазарска чанта домати,чушки,краставици и лук, останалото е хранителни добавки - сол , олио, оцет, хляб на вкус. мене редовно ма питат - кога ще ядеш че да приготвим , язе редовно отговарям - ще ям като огладнея. аз например като ме питат "лъжичка или лъжичка и полвина червен пипер" си правя сметката така - 1+1.5=2.5 + ддс=3 лъжички червен пипер , дааа икономика и математика , туи е в основата на храненето , научно треба !


а за таратора да ва открехна една тънкост - приготвя се разбъркан но не разклатен, не го слушаите оня онанист 007 , слушаите 006 (Митко Вкусния) я си представете таратор разклатен но не разбъркан , пфуу ужас... за довечера замислям грозно нападение и изтърбушване на 2-3 кила зелен пипер (без зелени чорапи) с подлата цел да го сготвя с яица и сирене, ама ще видим дали ще проведа таз мащабна операция, засега разучавам боината обстановка и врага (гладът)

ако сте подтиснати, уморени, ако имате болки в мускулите и ставите, при стрес и главоболие, при настинка , ако трудно се движите и уринирате, ако нямате апетит, ако ви стяга шапката, вземете водка "Привет" прониква дълбоко до самия център на болката унищожава я в зародиш, успокоява и стимулира нервната система, отпуска гръбначния стълб, възстановява храносмилането, освобождава излишните кисели краставички нормализира кръвното налягане, с доказано терапевтичен ефект с нея ще сте винаги здрави и в добро настроение водка "Привет" възвръща радоста от живота. за възрастни и деца над 5 години. преди употреба изхвърлете листовката

които го мързи или е невнимателен и без умения, може да забърка едно лятно бъркало - слагаме голяма тава на голяма печка запържва се доста лук после добавяме мааалко вода много пипер много домати доста сирене и много яица (пресичат се нарочно)

вечеря "Президентска" давате свободно на цялата държава качвате се на еър1 звъните на президента домакин отцепвате "Мак Доналдс" и си поръчвате хамбургери (взода готвачи може да е в отпуска)


вечеря "Арабски Нощи" вземате 3-4 златни кюлчета 1 частен самолет няколко тона керосин един джин или златна рибка отлитате в посока Дубаи там вечеряте квото има после в казиното с джина и кюлчетата сутринта - само чаша студена вода и мокър чаршаф

ястия с месо вечеря "Мадагаскар" продукти за едно племе : голям наръч палмови листа доста картофи голям огън 4-5 туриста през деня завеждате туристите на плажа да се изкъпят и накиснат добре в солената вода каните изкъпаните и накиснати туристи на вечеря те ще запалят огъня и ще изпекат картофите после ги мятате и тях на огъня запичат се на силен огън, като се въртят усилено сервират се топли

ЕТ Микроинсулт

Продава собствено изобретен и патентован автомат за : мляко, кафе, цигари, захарни изделия, строителни материали и трикотаж в едно!!! Освен всичко това машината извършва аргонни заварки, секс услуги и брокерска дейност. Работи с монети и банкноти - ВРЪЩА РЕСТО и изчислява неопределни интеграли, става да си пуснеш и еврофутбол фиш (с изключение на пълно комбиниране и суперджакпот) освен това от лявата страна на автомата има Плод и Зеленчук със наи-пресните и биологични чушки, домати, тикви, дини пъпеши и череши, лук, червен пипер и копър отдясно има отделение със жива риба по избор , дори може да ползвате въдици , кепчета , мрежи и сонари (водните кончета и медузите не се продават , а раците и скаридите са бонус) в жабката за захар, лъжички има и сол, пипер, олио , оцет аирян, нитове , болтчета и гаики, отверки , гаечни ключове и крачна помпа (моля ня крадете помпата) п.п. отзад винкелите са на друг собственик и отговорност не носим.

рецепта Раци кат младеж бях отрязъл пердето на общата стая с телевизора преди 20 години напраих кепче и легнах сабалям набрах 3 големи чанти големи раци от балчик пуснахме ги в голяма тенджера на 1ва серия , колкото събра сварихме ги, сол , олио и т.н. и после газ на раците ама на наи то голяма кабина, много тонаж, пък избивката мааалка , чак микроскопична тъи са мъчихме час , час и нещо , докато додаха комшиите по бунгало те горките са наслюнчиха от раците и предложиха сделка - носели 1 тенджера кюфтета зафърлихме и раци и деликатеси, което си е наше , наше си е , ние селяните умиргаме по кюфтетата по- налитаме на охлюви и миди , ама бързо втрисат от сички морски деликатеси налитаме вече само на русалки а кюфтета няма да ви обадя де се крият и как се ловят, таина е , селска чест

Бързо пояснение

Orbb, не ми е проблем дали си се ругал с останалите пишещи или не - писаниците ти, които разкарах, бяха меко казано неподходящи тук. Меко казано. Надявам се да не се налага да пояснявам защо. А, да - има и доста какво да се желае от правописа ти.

--Samael 11:58, 2 фев 2011 (EET)

признавам си

виноват , поради поотпусната дисциплина съвсем са разгащих тука и си мислех че няма проблеми , макар и леко да се въздържах , но тоз като ма предизвика си въобразих че мога да отговоря по този начин , за което съжалявам , на други места е мноооогоо по стегнато и маи затова съвсем се разпасах. признавам че сте великодушни и аз съвсем се изтървах и сте много прави , заслужавам доста по щедро наказние , затуи се отеглям в творческа почивка. Благодаря за гостоприемството досега и нека си останем приятели макар че не можем да върнем времето назад, сам съм си виновен , вашия саит е много култов за нас и държим ако не можем да пишем то поне да можем да ви четем.


с уважение : орбб

Лични инструменти