Помакинята Изаура

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Помакинята Изаура е български драматичен сериал, сниман в Кърджали с нискобюджетен телефон Сони Ериксон с прикачен към задния му капак процесор Snapdragon. Легендата, която не е никаква легенда, гласи, че чорбаджията Радко и жена му Афке решили да имат най-бързия модел телефон и чули че телефона имал процесор от лапетата на къра. Питали го "Какво го туй процесор" и лапетата отговорили "Туй твоя телефон ако има Snapdragon" и речено сторено, Радко и Афке се сдобили с процесор Snapdragon. Лепнали го за капака на своя Sony Ericsson k510i с канаколит и решили да снимат сериал. За главната роля избрали съседката си, помакинята Роберта, която имала любовна афера с Кънчо от съседната къща.

Главни герои

Роберта Харалампиева - в ролята на Изаура Гургуличкова - 26 годишна помакиня, която от малка е закърмена с бучене на пипер и нижене на тютюн. Горда носителка и тя на процесор Snapdragon като обица, щото има и тя пари а и продуцентите, които я снимат със своя телефон Sony Ericsson просто й платили и тя да си купи нещо. Чула недочула за какво иде реч от лапетата, и тя си купила процесор с цел да копа къра по-бързо. Не след дълго открила обаче амфетамините и вече не й трябвал процесор Snapdragon за да лети като дракон.

Мери Несри - в ролята на Гюца Нинджата - наричана от лапетата из квартала Гюца Минджата, Гюца е работила като нинджа на пазара в Кърджали. Всъщност тя самата казвала, че работи като минджа, поради което много сексуално незадоволени мъже идвали при нея, само да разберат колко Гюца е гнусна в пластмасов костюм на костенурка. Това бил Микеланджело, с леко изтрита лява страна. Демек Гюца била костенурка Минджа.

Харман Маойков - В ролята на Монамин Ихбитчиев - Охажор на Изаура и Гюца, върти ги на малкия си пръст.

Лапетата от пътя - Те са най-колоритни, особено унуй със Snapdragon-a.

Гоги - гей... Просто някакъв случаен гей-нервак. Нерви се на веждите на Изаура и на веждите на костюма на костенурката Микеланджело, които са нарисувани със спирала на Коко Шанел. Гоги е луд фен на Кончита Вурст. Заради Гоги са получени много евросубсидии за филма.

Лолита - Лолита си играе пак някакво маце на име Лолита. Да, ама повечето в Кърджали мислили, че й се пуши лула и й давали. Тя не отказвала ама и други неща взела да не отказва...

Оспех

"Фюлма оспява много" - написали сценаристите. И успял. Чули го даже по радиото.

Лични инструменти