Леймър

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Лейма е стил и начин на живот. Макар че произхожда от нетя, той не се ограничава само до него. Общи линии се свежда до това... мноооого да искаш да ползваш нещо, ама да не знаеш как и с това да досаждаш на хората.

Примери

Много политици, които си правят сайтове в които пускат мнения или задават въпроси. Имат почитатели чайници. Повечето политици оставят някой друг да им прави сайтовете и социалните мрежи, но за сметка на това мого се гордеят с тях, защото наоколо е пълно с чайници. Други се опитват сами:

г-жа Георгиева беше любопитна да чуе мнения, както и да разбере какво може да направи за блога си, който е по-скоро такъв на
институцията, а не на човека (?!?!? хм) Кристалина (в подобна позиция е изключително трудно да се намери баланса) [1] (http://nervousshark.wordpress.com/2010/11/02/zakuska-na-moskovska-9/)

Леймърите политици често намират своята противоположност във форумните критици (както и всички други леймъри). Демек квото се повикало, такова се обадило.

Има и някои, които са напреднали потребители и с повече късмет не настъпват мотиките в нета. Форумните критици обаче понякога ги преследват по други причини.

Лични инструменти