Кайли Моул

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 21:46, 5 дек 2011
Kk88 (Беседа | приноси)
Ранен живот и идентичност
← Go to previous diff
Текуща версия
Hansen (Беседа | приноси)

Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:Kyliemole.jpg|thumb|150px|Кайли Моул иска теб!]] [[Картинка:Kyliemole.jpg|thumb|150px|Кайли Моул иска теб!]]
-'''Кайли Моул''' (на англ. '''Kylie Mole''') е австралийска ученичка, популярна с участието си в комедийното ТВ шоу "The Comedy Company" и песните си "So Excellent" [http://vbox7.com/play:108f7bd0] и "I Go, I Go" [http://vbox7.com/play:952124353e]. Наред с успехите й в телевизията, киното и музиката, Моул има издадени и няколко книги, най-популярната от които е "My Diary by Kylie Mole". Книгата е авто-биографична, базирана на нейния истински дневник. По едно време Моул е много по-популярна от съименницата си Кайли Миноуг, но тъй като не e толкова лековата и разкрепостена като нея, скоро популярността й спада. Според самата Моул, нейната истинска фамилия е Mologue, но тя го променя на Mole, за да се избегнат претенции за авторски права над името от Кайли Миноуг, както и евентуално объркване. [http://www.youtube.com/watch?v=Vnuf9-zgdyw] Някои източници (напр. всезнаещата птица на Австралия, емуто) твърдят, че г-ца Миноуг съсипва кариерата на Кайли Моул в шоубизнеса, тъй като била подразнена от факта, че Моул е по-талантлива от самата нея. Друга причина била ревността на К. Миноуг към Джейсън Донован, който бил запленен от чара и таланта на Кайли Моул.+'''Кайли Моул''' (на англ. '''Kylie Mole''') е австралийска ученичка, популярна с участието си в комедийното ТВ шоу "The Comedy Company" и песните си "So Excellent" [http://vbox7.com/play:108f7bd0] и "I Go, I Go" [http://vbox7.com/play:952124353e]. Наред с успехите й в телевизията, киното, софт-[[порно]]то и музиката, Моул има издадени и няколко книги, най-популярната от които е "My Diary by Kylie Mole". Книгата е авто-биографична, базирана на нейния истински дневник. По едно време Моул е много по-популярна от съименницата си Кайли Миноуг, но тъй като не e толкова лековата и разкрепостена като нея, скоро популярността й спада. Според самата Моул, нейната истинска фамилия е Mologue, но тя го променя на Mole, за да се избегнат претенции за авторски права над името от Кайли Миноуг, както и евентуално объркване. [http://www.youtube.com/watch?v=Vnuf9-zgdyw] Някои източници (напр. всезнаещата птица на Австралия, емуто) твърдят, че г-ца Миноуг съсипва кариерата на Кайли Моул в шоубизнеса, тъй като била подразнена от факта, че Моул е по-талантлива от самата нея. Друга причина била ревността на К. Миноуг към Джейсън Донован, който бил запленен от чара и таланта на Кайли Моул.
Малко известен факт е, че много скечове на „Комиците”, „Пълна лудница” и „Шоуто на Слави” са вдъхновени от скечовете на Кайли Моул и нейните колеги от предаването "The Comedy Company". Кайли Моул е жената, която [[Слави Трифонов]] е обичал най-много някога. Тя е и причината шоуменът да не се ожени за никоя друга толкова години. Малко известен факт е, че много скечове на „Комиците”, „Пълна лудница” и „Шоуто на Слави” са вдъхновени от скечовете на Кайли Моул и нейните колеги от предаването "The Comedy Company". Кайли Моул е жената, която [[Слави Трифонов]] е обичал най-много някога. Тя е и причината шоуменът да не се ожени за никоя друга толкова години.
== Ранен живот и идентичност == == Ранен живот и идентичност ==
-Кайли Моул е родена в Австралия, дива земя на кенгура и дингота. Някои източници, включително английската Уикипедия, твърдят, че е родена през 1955 г. Малко се знае за нейния живот преди юношеските й години, с изключение на факта, че се изявява като модел и се явява на интервюта за редица други професии, като шофьор на автобус, кралска особа, богата наследница и други. Нейното тинейджърство представлява славните й години. Някои източници твърдят, тя никога не остарява и винаги изглежда като на 15, докато други твърдят, достига възраст 19 и след това слиза отново до 13. Тези източници твърдят, че тя е предопределена да бъде тийнейджър (на възраст 13-19) завинаги, в един непрекъснато повтарящ се цикъл. Това е най-вероятната причина, защото Моул е тийнейджърка още от 1968-ма до ден днешен. Въпреки, че е вечно млада (като [[Лили Иванова]] и Слави Трифонов), Кайли Моул не е вампирка и няма нищо общо със сагата „Здрач” (Twilight).+Кайли Моул е родена в Австралия, дива земя на кенгура и дингота. Някои източници, включително английската Уикипедия, твърдят, че е родена през 1955 г. Малко се знае за нейния живот преди юношеските й години, с изключение на факта, че се изявява като модел и се явява на интервюта за редица други професии, като шофьор на автобус, кралска особа, богата наследница и други. Нейното тинейджърство представлява славните й години. Някои източници твърдят, тя никога не остарява и винаги изглежда като на 15, докато други твърдят, че достига възраст 19 и след това слиза отново до 13. [[Педофили|Тези източници]] твърдят, че тя е предопределена да бъде тийнейджър (на възраст 13-19) завинаги, в един непрекъснато повтарящ се [[Мензис|цикъл]]. Това е най-вероятната причина, защото Моул е тийнейджърка още от 1968-ма до ден днешен. Въпреки, че е вечно млада (като [[Лили Иванова]] и Слави Трифонов), Кайли Моул не е вампирка и няма нищо общо със сагата „Здрач” (Twilight).
В допълнение към нейната възраст, истинската самоличност на Mole също е повод на непрестанни спекулации. Някои хора твърдят, че нейното истинско име е Мери-Ан Фахи (Mary-Anne Fahey), но това са само градски легенди. Най-широко приетата теория е, че Кайли Моул е истинското й име и идентичност. В опита си да разкрие истината за самоличността й, пресата прави проверка на записи от данни в нейната гимназия, но разследването се проваля напълно, тъй като Моул е скрила своите документи, училищни досиета, както и бележника си. Моул е много потайна с нейните документи за самоличност, тъй като иска да запази личния си живот личен, за разлика от повечето знаменитости, жадни за внимание. В допълнение към нейната възраст, истинската самоличност на Mole също е повод на непрестанни спекулации. Някои хора твърдят, че нейното истинско име е Мери-Ан Фахи (Mary-Anne Fahey), но това са само градски легенди. Най-широко приетата теория е, че Кайли Моул е истинското й име и идентичност. В опита си да разкрие истината за самоличността й, пресата прави проверка на записи от данни в нейната гимназия, но разследването се проваля напълно, тъй като Моул е скрила своите документи, училищни досиета, както и бележника си. Моул е много потайна с нейните документи за самоличност, тъй като иска да запази личния си живот личен, за разлика от повечето знаменитости, жадни за внимание.
Ред 18: Ред 18:
Моул се пробва в музиката през 1988 г., когато издава двоен сингъл "So Excellent / I Go, I Go", който достига до номер 8 в Австралийските музикални класации. Към песента "So Excellent" има заснет и видеоклип, достъпен в YouTube и vbox7. Тъй като Лейди Гага е добре позната имитаторка на Кайли Моул, тя копира някои от нейните облекла и прически от този клип. Въпреки че в ТВ шоуто "The Comedy Company", Кайли Моул и нейната съименница Кайли Миноуг са в добри отношения [http://www.youtube.com/watch?v=0Bi3-VxmWkA], в реалния живот те са съперници, борещи се за любовта на феновете. Първоначално Моул е по-популярна, отколкото Миноуг. Моул се пробва в музиката през 1988 г., когато издава двоен сингъл "So Excellent / I Go, I Go", който достига до номер 8 в Австралийските музикални класации. Към песента "So Excellent" има заснет и видеоклип, достъпен в YouTube и vbox7. Тъй като Лейди Гага е добре позната имитаторка на Кайли Моул, тя копира някои от нейните облекла и прически от този клип. Въпреки че в ТВ шоуто "The Comedy Company", Кайли Моул и нейната съименница Кайли Миноуг са в добри отношения [http://www.youtube.com/watch?v=0Bi3-VxmWkA], в реалния живот те са съперници, борещи се за любовта на феновете. Първоначално Моул е по-популярна, отколкото Миноуг.
-Песента "I Should Be So Lucky", изпълнявана от Миноуг първоначално е написана за Кайли Моул, но Миноуг отива в Англия да записва с PWL (фирмата на известните продуценти Stock, Aitken и Waterman) вместо нея, възползвайки се от това, че Моул е бил заета в училище този ден. По-късният опит на Моул да подпише договор със Stock, Aitken и Waterman се проваля, тъй като Миноуг вече е прелъстила тримата продуценти. Разочарована, Кайли Моул напуска тяхното имение, използвано за интимни вечери с кандидат-певици. Въпреки това, според музикалните критици, Моул всъщност е доста по-талантлива и гъвкава изпълнителка от Миноуг, която разчита основно на изрусената си коса и ролята си в популярния австралийски ТВ сериал "Съседи", за да спечели популярност.+Песента "I Should Be So Lucky", изпълнявана от Миноуг първоначално е написана за Кайли Моул, но Миноуг отива в Англия да записва с PWL (фирмата на известните продуценти Stock, Aitken и Waterman) вместо нея, възползвайки се от това, че Моул е била заета в училище този ден. По-късният опит на Моул да подпише договор със Stock, Aitken и Waterman се проваля, тъй като Миноуг вече е прелъстила тримата продуценти. Разочарована, Кайли Моул напуска тяхното имение, използвано за интимни вечери с кандидат-певици. Въпреки това, според музикалните критици, Моул всъщност е доста по-талантлива и гъвкава изпълнителка от Миноуг, която разчита основно на изрусената си коса и ролята си в популярния австралийски ТВ сериал "Съседи", за да спечели популярност.
== Кайли Моул в България == == Кайли Моул в България ==

Текуща версия

Кайли Моул иска теб!
Увеличаване
Кайли Моул иска теб!

Кайли Моул (на англ. Kylie Mole) е австралийска ученичка, популярна с участието си в комедийното ТВ шоу "The Comedy Company" и песните си "So Excellent" [1] (http://vbox7.com/play:108f7bd0) и "I Go, I Go" [2] (http://vbox7.com/play:952124353e). Наред с успехите й в телевизията, киното, софт-порното и музиката, Моул има издадени и няколко книги, най-популярната от които е "My Diary by Kylie Mole". Книгата е авто-биографична, базирана на нейния истински дневник. По едно време Моул е много по-популярна от съименницата си Кайли Миноуг, но тъй като не e толкова лековата и разкрепостена като нея, скоро популярността й спада. Според самата Моул, нейната истинска фамилия е Mologue, но тя го променя на Mole, за да се избегнат претенции за авторски права над името от Кайли Миноуг, както и евентуално объркване. [3] (http://www.youtube.com/watch?v=Vnuf9-zgdyw) Някои източници (напр. всезнаещата птица на Австралия, емуто) твърдят, че г-ца Миноуг съсипва кариерата на Кайли Моул в шоубизнеса, тъй като била подразнена от факта, че Моул е по-талантлива от самата нея. Друга причина била ревността на К. Миноуг към Джейсън Донован, който бил запленен от чара и таланта на Кайли Моул.

Малко известен факт е, че много скечове на „Комиците”, „Пълна лудница” и „Шоуто на Слави” са вдъхновени от скечовете на Кайли Моул и нейните колеги от предаването "The Comedy Company". Кайли Моул е жената, която Слави Трифонов е обичал най-много някога. Тя е и причината шоуменът да не се ожени за никоя друга толкова години.

Съдържание

Ранен живот и идентичност

Кайли Моул е родена в Австралия, дива земя на кенгура и дингота. Някои източници, включително английската Уикипедия, твърдят, че е родена през 1955 г. Малко се знае за нейния живот преди юношеските й години, с изключение на факта, че се изявява като модел и се явява на интервюта за редица други професии, като шофьор на автобус, кралска особа, богата наследница и други. Нейното тинейджърство представлява славните й години. Някои източници твърдят, тя никога не остарява и винаги изглежда като на 15, докато други твърдят, че достига възраст 19 и след това слиза отново до 13. Тези източници твърдят, че тя е предопределена да бъде тийнейджър (на възраст 13-19) завинаги, в един непрекъснато повтарящ се цикъл. Това е най-вероятната причина, защото Моул е тийнейджърка още от 1968-ма до ден днешен. Въпреки, че е вечно млада (като Лили Иванова и Слави Трифонов), Кайли Моул не е вампирка и няма нищо общо със сагата „Здрач” (Twilight).

В допълнение към нейната възраст, истинската самоличност на Mole също е повод на непрестанни спекулации. Някои хора твърдят, че нейното истинско име е Мери-Ан Фахи (Mary-Anne Fahey), но това са само градски легенди. Най-широко приетата теория е, че Кайли Моул е истинското й име и идентичност. В опита си да разкрие истината за самоличността й, пресата прави проверка на записи от данни в нейната гимназия, но разследването се проваля напълно, тъй като Моул е скрила своите документи, училищни досиета, както и бележника си. Моул е много потайна с нейните документи за самоличност, тъй като иска да запази личния си живот личен, за разлика от повечето знаменитости, жадни за внимание.

Кайли Моул като блондинка.
Увеличаване
Кайли Моул като блондинка.

Актьорска кариера

В началото на 80-те Кайли Моул участва в няколко нискобюджетни филма, единият от които има софт-порно елементи. По това време е с руса коса, но тъй като изглежда по-възрастна когато е изрусена, по-късно възвръща естествения цвят на косата си. Големият й пробив е в ТВ шоуто за скечове "The Eleventh Hour" (1985 г.), където не играе роля, а е просто себе си. Тъй като Моул има доста впечатлително присъствие пред камерите, публиката я обожава. Именно тогава Кайли Моул се прочува, което прави цели две и половина години преди да изгрее звездата на нейната съименница и основна съперница Кайли Миноуг. След това ТВ шоу, Моул се прочува още повече в "The Comedy Company" (1988-1990 г.), предаване базирано на "The Eleventh Hour". По това време Моул участва и в ТВ реклама на компютъра Commodore Amiga 500. [4] (http://vbox7.com/play:b72e76f1ac)

Музикална кариера

Обложката на поп сингъла "So Excellent / I Go, I Go".
Увеличаване
Обложката на поп сингъла "So Excellent / I Go, I Go".

Моул се пробва в музиката през 1988 г., когато издава двоен сингъл "So Excellent / I Go, I Go", който достига до номер 8 в Австралийските музикални класации. Към песента "So Excellent" има заснет и видеоклип, достъпен в YouTube и vbox7. Тъй като Лейди Гага е добре позната имитаторка на Кайли Моул, тя копира някои от нейните облекла и прически от този клип. Въпреки че в ТВ шоуто "The Comedy Company", Кайли Моул и нейната съименница Кайли Миноуг са в добри отношения [5] (http://www.youtube.com/watch?v=0Bi3-VxmWkA), в реалния живот те са съперници, борещи се за любовта на феновете. Първоначално Моул е по-популярна, отколкото Миноуг.

Песента "I Should Be So Lucky", изпълнявана от Миноуг първоначално е написана за Кайли Моул, но Миноуг отива в Англия да записва с PWL (фирмата на известните продуценти Stock, Aitken и Waterman) вместо нея, възползвайки се от това, че Моул е била заета в училище този ден. По-късният опит на Моул да подпише договор със Stock, Aitken и Waterman се проваля, тъй като Миноуг вече е прелъстила тримата продуценти. Разочарована, Кайли Моул напуска тяхното имение, използвано за интимни вечери с кандидат-певици. Въпреки това, според музикалните критици, Моул всъщност е доста по-талантлива и гъвкава изпълнителка от Миноуг, която разчита основно на изрусената си коса и ролята си в популярния австралийски ТВ сериал "Съседи", за да спечели популярност.

Кайли Моул в България

Както е известно, Кайли Миноуг имаше концерт в България през 2008 г. и дори участва в епизод на музикалното риалити „Мюзик Айдъл”. Малко известен факт е, че концертът трябваше да бъде общ, дуетен на Кайли Миноуг и Кайли Моул, озаглавен "Kylie+Kylie". Причината Моул да не присъства на концерта е пословичната ревност на съименницата й Миноуг към нея заради по-големия талант, който притежава. За да не изпъкне липсата й на талант, тя в последния момент решила да изнесе концерта самостоятелно. Във връзка с това, Кайли Моул вече ще прави своите концерти самостоятелно. Важно е да се знае, че Кайли Моул до сега не е пяла чалга, но ако дойде в България може и да запее.

Лични инструменти