Джулай Морнинг

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Джулай морнинг е известен празник на блек метълистите и чалгаджиите в Абсурдистан. Популярен е най-вече с маскеният бал, на който всички се маскират като хипита, а след това задружно изчакват изгрева на слънцето на 1-ви юли.

Мероприятието е измислено лично от Ахмед Мерчев с цел незабелязано внедряване на роботи на Кибертрон сред хората. Въпросните роботи могат да бъдат разпознати по необичайно многото степени на свобода на дясната ръка.

Името откъде ?

Обикновено никой от посетителите не знае, че името на мероприятието идва от известна песен на Хийпа, в която се пее за 4-ти Юли - "... in the day of resolution ...". Блек метълистите са убедени, че името идва от песента на Димо Бургията Mourning Palace, а чалгаджиите от своя страна считат, че това е английския израз за "въртим джолана".

Мешана скара

Празникът е популярен, защото така блек метълистите могат да натиснат някоя чалгаджийка без това да повлияе на репутацията им. Същото важи и наобратно, тоест чалгаджийките се възползват от блек метълистите без това да повлияе на репутацията им.

След изгрева на слънцето магията се разваля и всички се превръщат обратно в тикв... такова... в блек метълисти и чалгаджии.

Древният култ към Слънцето

На Джулай морнинг могат да бъдат закупени скъпи хипи артикули, които не са по джоба на никой хипар, но това, разбира се, не е проблем, защото на Джулай морнинг хипари не се срещат.

Всяка година на 1-ви юли по новините в Абсурдистан съобщават, че хипитата по цял свят посрещат слънцето, но разбира се, никой извън Абсурдистан, най-малко хипитата, няма ни най-малка представа, че се предполага да го посрещат.

Лични инструменти