Втория Мандат

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

тоя дето се не види на хоризонта.

…прелитащи глобусчета, паралели и меридиани, кадри от Ню Йорк, Делхи и Ирак, внезапно прекъснати от изтрезняващия Бареков и няква кифла, за чието име никой не се сеща и не че това има някво значение…

Здравейте драги зрители в обедната емисия новини на единствената национална телевизия ТиВи7!!!

Новините от днес, 29 февруари 2016:

Премиерът, архонт, академик и генерал господин Бойко Борисов днес отряза лентата на следващите 100 метра от канала София-Бургас. Припомняме ви че това е инфраструктурен проект от ключово значение за икономиката на България и ще позволи построяването на най-голямото пристанище в югоизточна Европа, в София. Проектът се съфинансира от кохезионните фондове. Господин архонт-генерал-премиерът разговаря с ученици от местната гимназия в Ихтиман където беше почерпен с питка и сол. Успоредно с това върви строежът на контейнерният терминал в София, който ще бъде завършен преди завършването на канала.

 "Ето тук ще е бъдещото яхтено пристанище на Ихтиман, за което ще кандидатстваме по европрограми"
 Тук ще построим детска градина за дечицата, докато родителите им ходят на шопинг с яхтата до мола на Цариградско"

Премиерът добави:

 "Злите езици наричаха булеварда Цариградско Море - ето аз ви го направих - аз, а не Станишев!"

Яхтеното пристанище ще даде работни места на над 100 жители на Ихтиман, което ще доведе до драстичен спад на безработицата в региона.

След зрелищен арест беше заловен за седми път Трактора, лидер на Наглите и доказано виновен за атентата срещу израелските автобуси в Бургас преди 4 години. Арестът го завари в банята, където последния имитирал бръснене докато същевременно обсъждал по телефона планове за терористичен акт с ядрено оръжие, заложено в мазето на ЦУМ. Припомняме че предишните 6 зрелищни ареста завършваха с оправдателни присъди. Господин министъра, генерал Цветанов сподели пред екип на ТиВи7 че този път очаква истинско правосъдие и без повече от тези чекиджииски номера, три инстанции и обжалване - удря се с чукчето, влиза в затвора и толкоз. От МВР се похвалиха че след строшаването на гръбнака на организираната престъпност в първия мандат, вече са почти готови със счупването на черепа на неорганизираната. Като успех беше изтъкнат факта, че в Люлин за миналата година няма нито една жалба за битова кражба, което е причина местните РПУ-та да бъдат закрити и парите да бъдат пренасочени към отделите за борба с масовите безредици.

 "На земята, на земята! Ръцете зад тила, ти си доказан престъпник!!!"
 "Уф, пак ли ти бе?!?"

Последните части на окупационния севернокорейски корпус са изтласкани от Хасковско потвърди военния министър. Припомняме ви че в резултат на пращането на български батальон в мисията по освобождаването на Северна Корея, севернокорейците направиха изненадващ коварен контраудар, изпращайки два товарни самолета с десантчици, които превзеха Източна България и я държат вече месец. В момента все още се водят сблъсъци между БА и окупаторите в Разградско, Бургаско и Силистренско. Военният министър поясни че за това безобразие са виновни от БСП, но не може да изтъкне конкретната причина, понеже това е военна тайна. Министърът изрази оптимизъм че през третия мандат най-накрая България заслужено ще бъде на три морета.

 "След отблъскване на неприятеля, пристъпваме към операция "Освобождение" на Македония и Беломорска Тракия"

По план върви изграждането на метролинията София-Скопие, похвали се министър главен държавен архитект и строител Павлова. Скоро мечтата на поколения малки герберчета да ходят до Дисниленд с метро ще се сбъднат. Новата метростанция Радомир беше осветена от патриарха, впоследствие имаше коктейл на който се раздаваха химикалки с логото на ГЕРБ.

Нашият екип се срещна с възрастна местна жена, която твърди че извънземните са й имплантирали четири чипа в задните части. Свидетели потвърждават че всеки ден жената тича от Радомир през Перник до София и обратно.

 "Па ако ви спре тока, я че ви бутам" 

"Партията е Борисов, но Борисов е България така както България е Борисов" - възторжено заяви министър генерал Цветан Цветанов в Народното Събрание, обявявайки новият закон, който забранява опозиционните партии, финансирани от Северна Корея. По предварителен списък, съставен от МВР и ДАНС, последваха светкавични арести на лидерите им, преди да са се укрили и организирали поредния терористичен атентат. Сред забранените партии за БСП, НДСВ, ДСБ, СДС, ВМРО, Атака и в момента все още текат преговори с РЗС. "Бъдещето пред България е светло без тия китайски комунисти" - похвали се Емо Фаса - разжалван, после отново приет в редиците на партията депутат и бизнесмен.

Нашият екип откри бившата съпруга на лидера на терористичната партия Атака, Капка Сидерова, която коментира пред камерите:

 "Сидере, прецака ли се, хахаха, казах ти че и корейците имат по-големи пишки от теб"

Безработицата е паднала от 37 на 36% за последната година показват последните данни на НСИ. Министърът на икономиката Цеко Минев коментира изпълнен с оптимизъм че при настоящите трендове и резкият ръст на икономиката, до две десетилетия ще бъде достигнато средноевропейското ниво. Министърът коментира че трудно ще се компенсира рязкия скок, за който е виновна тройната коалиция, но изрази оптимизъм че предвид новия член 1 на конституцията приет днес, няма да има повече нови тройни коалиции.

Днес временно за няколко часа беше блокиран достъпа до Фейсбук за цяла България, поради нецензурни вицове и гнусни инсинуации по адрес на господин генерал архонт премиера. От МВР уточниха че става въпрос за подривна дейност от страна на платени агенти на Северна Корея, работи се по версия и за намеса на секретно крило на БСП. Последните все още не са заловени, но се работи по версията че са имали временно укритие в Ловеч. Или Плевен. Това показаха последните геолокационни издирвания на IP адреса от страна на г-н Явор Колев - ръководител на кибертерористичния отдел на МВР.

"ГЕРБ е първата партия, която не прилага образователна дискриминация" - заяви социалният министър Калина Малинова.

 "Само при нас фаянсаджия може да се издигне до заместник-министър на образованието, другите партии десетилетия 
 наред репресираха и дискриминираха българския народ"

Г-жа Калинова сподели и за проекта си, който разработва съвместно с министъра на образованието:

 "В днешно време пълнят главите на децата с всякви глупости, затова се друсат и бягат от час.
 Решихме да разкараме математиката и българския език от учебната програма, това несъмнено са глупости"

А сега спортните новини…

Бистришките Тигри уверено вървят към втора шампионска титла след като днес пометоха Лудогорец като гости с 7:0, след убедителната победа съответно с 11:0 и 9:1 срещу ЦСКА и Левски респективно. Господин Домусчиев, собственикът на Лудогорец, заведе жалба в БФС по отношение на съдийството, която беше отхвърлена, а той самия беше зрелищно арестуван във връзка с прокурорска проверка за черно тото във футбола. Колоритната агитка на отбора от Банкя приветстваше победата, пеейки екзалтирано песни на Лудогорец Арена в Разград:

 "Сви за едног, 
 едан за све, 
 то су праве гербере,
 где е едан то су сви,
 Борисови Тигрови
 Юбрееееее БУМ БУМ БУМ БУМ БУМ ЩЕ СИ КУПЯ АВТОМАТ!"

Така завършва нашата обедна емисия новини, останете със сериала "Рев и сополи над Босфора", епизод 324 и 325.

Лични инструменти