Бай Ставри

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

БАЙ СТАВРИ или една история с неочакван край

(как бай ставри даде буркана с жълти стотинки на извънземните,които му искаха най-милото докато той четеше у весника ЧокЧок за Ксения която бутала колата и ѝ се показало най-милото)


Бай Ставри беше пенсиониран дълбоеб*, работил в отдела за депрограмиране на секретното ТКЗС в КочАли Ибрямово. След като сдаде накрая след 45 години стаж ключовете от мазето където работеше се прибра на село в ДивХуй Дядово и зачака пенсийка. Пощальона обаче беше един ологофрен, Тряпицин (същия от Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин, придурок) и му носеше пенсията в стотинки които му буташе с пикалото си през дупката-шпионка на кокошарника откъм дерето дето му беше пощенската кутия по адрес.

В крайна сметка Алексей си изпати защото петела го клъвна по хоята тъкмо като се забавляваше с дупката в кочинатa (или беше кокошарника... осра се и тая шътокуа, тва приказка на индиански според Пърсиг).


Веднъж вярно кацнаха и извънземни ама пред Асли Енвер в другото село наблизо- Паспалевец, да му кажат да спре да сади коноп че привлича милиционерчетата. Да не се бърка с Паскалевец, там седи Перо и сее мара и милиционанерите редовно ...се привличат дагое.

Увеличаване

  • долбоёб, рус.

мн. ч. [dəɫbɐˈjɵbɨ]

Лични инструменти