Ауе аре уе

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ауе аре уе (още познато като Абе аре бе и awe are we) е израз, след който дадено лице пуска шокова промяна в production и всичко се насира. Феноменът се забелязва при хора с липса на търпение и senior позиции в IT сферата. Характерното при "awe are we" е, че преди да се насере деплоймънта, лицето няма реална преценка за крайният резултат. Често, в "ауе аре уе" участват един, или повече наблюдатели.

Съдържание

Биохимия

При "ауе аре уе", са забелязват интересни биохимични процеси. Непосредствено преди този вик, в организмът на лицето се забелязва покачване на нивото на тестостерон. Учените смятат, че това именно е причината за "awe are we". Интересното е, че след около минута, в организмът започва свръхпроизводството на кортизол, след като лицето установи, че всъщност целия production е долу. Има случаи, в които нивата отново се връщат в нормите, когато някой друг замесен оправи проблема.

Произход

Не е ясен произхода на "ауе аре уе". Очевидци твърдят, че първо е забелязан при мрежари в квартални интернет доставчици, от сорта на Козел Нет.


Конфихме един селски сървър с FreeBSD дето там ни беше цялото BGP. Писахме, писахме, но просто performance-a беше много слаб. Накрая Жоро каза "Ауе аре уе" и изтри целия network stack на kernel-a. Машината не boot-на повече. Та мисля, че е от тогава.

Тони Сървърлеса


Характеристики на изпълнение

При изпълнението на "awe are we", често участват псувни. Най-често се среща "Ауе аре уе, да му *** майката", последвано от размазването на бутона Enter. Забелязва се и обявяване на позицията на изпълнителя, преди самото действие. Пример - "ауе аре уе, пускай го няма да се занимавам цял ден с тва". В някои краища на България, псувнята може вокално да прерасне в начало на естрадна песен - "Ауе аре уе, *аааааах му маааааайкатааа". Среща се и в различни чат платформи под формата на "AWE ARE WE", последвано от "DAVAI WE".

Вижте още

Лични инструменти