Атанас Чанев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Атанас Чанев, криещ се зад псевдонима artanis, е известен древен лингвист, куфражист, тромпетист и дарител на книги.

Легендата разказва за един древен гръцки лингвист известен под кодовото название artanis (идва от гръцки art anus). Още от малък малкия Анус, както го наричали близки и приятели имал голям интерес към компютрите. Още на 6 години успял да си сглоби проектор като за платно, на което да прожектира "великите" си презентации, използвал комбинезона на баба си. След време когато Анус порастнал и станал един голям Анус го приемат да учи в школата, която и до днес той признава като една от най-добрите, защото била, дет се вика, без пари - ФМИ-стката Пловдивка школа на информатици, математици и пияници. Там той се на научава на Джава и пише своите първи проекти като software за перфораторите в градския транспорт.


Не след дълго Анус осъзнава своята сила и мощ. Напуска България и заминава за Тренто (това е нещо като българския град Трън) където започва да се занимава с лингвистика, пише главно на мощният език Perl (Пърл - съкращение от Пърлене). От достоверен източник става ясно, че там той пърли доста свински уши. Главната му заслуга обаче е системата самоговорящи чейнета, която той измисля и прилага за 80 годишни баби, дори се гордее с думите си:

С моите чейнета всяка баба може да ви направи свирка без да се налага да използвате крик за отваряне на чинето й!.

Не след дълго обаче животът там започва да му се струва тесен и заминава за Пчела, извинявам се за УСА (USA). В MIT му правят личен e-mail, на който роднините му от България да пращат свински пръжки, едно от любимите му ястия.

На 24.07.2006 Анус пуска последния си пост (http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?topic=1069.0) на Форума (http://forum.uni-plovdiv.bg/), но скоро се завръща поради многото писма на свои фенове и опасността от бунт.

Всяка година библиотеката на ФМИ-Пловдив организира честване на Дарението (http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?topic=1705.0), което artanis прави. То е от цели две книги. И двете са безценни.

Неговите подвизи предстоят, но знайте едно - ние винаги знаем къде се намира artanis СЕГА!

Лични инструменти