Свободен блог

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Свободният блог е дневник на стомашно-чревната активност на даден свободен индивид в свободното му време, разпространен под свободен creative commons лиценз. В него задължително се включват и разкази за корупцията, екологията, борбата срещу несправедливият клептократичен строй, иначе блогът не е точно свободен. Авторите обикновено страдат от опасната делюзия, че стоят над властта и че масата селски труженици, посетители на БИАД и циганите във Факултета (накратко 99% от населението на Абсурдистан) четат блоговете им. Според изтъкнати психолози и журналисти, авторите на свободните блогове са най-обикновени влечуги със сексуални девиации или просто умопомрачени параноични индивиди. Последното се подкрепя от факта, че поне два пъти в месеца, някой автор на блог се оплаква от полицейско насилие или нарушаване на личното му пространство от страна на НСБОП, Извънземните и Масоните.

Свободният блог е особено застрашаващо националната сигурност нещо. Ако попаднете на такъв, свържете се незабавно с КиберЯвор или най-близкото управление на МВР.

Свободният блог е трудно подаващо се на обяснение явление, затова ще се опитаме да пресъздадем такъв, за да се сдобиете представа от какво да се пазите.


История

Поначало блоговете в Абсурдистан са били изобретени от сектата на хакерите. Хакерите, бидейки основно от мъжкото верозповедание, с надежда да се запознаят с юзъри от женското вероизповедание и в стремежа си да подобрят интимния си живот, разработват свое тайно онлайн оръжие. Жените също блогват, основно скучаещи библиотекарки от Варна или Хасково, или провинциални вещици, замъкнали кльощавите си задници в туристически агенции в София, за да изпращат софиянци на почивка в хотели в родното си село.
Свободен блог на FreedomKeeper *


Ден 1. Сутринта пих едно кафе на гладно и след това се изаках. Съседите правят ремонт и вдигат ужасен шум. Мисля да събера петиция с подписи от блока (че и от съседния блок) и да им я закача на вратата да ги видим кво ще правят. Гадняри такива. Докато чаках на спирката ми къркореха червата. Навън пече прекрасно слънце и гледайки градинката до една бензиностанция през стъклото на автобус 280, пак се присетих за гадовете, които изсичат горите ни! Ей, глупаци, знам че ми четете блога, затова да ви *** *******!


Ден 2. Същата работа, само че този път бях ял патладжани и подпръцквах весело в офиса. Много готино. Купих си на обяд една луканка и един хляб на филийки. Познайте какво стана, реших както обикновено да прочета какво пише на етикета. Оказа се, че срокът на годност на луканката изтекъл вчера. Ужас! А аз изядох вече три сандвича! Стомаха ми се разкъркори, а не мен ми се придрайфа! Веднага вдигнах телефона и се обадих в комисията за защита на потребителя (мислех първо на бърза помощ, ама пуст граждански дълг..). Напсувах майките, бащите, сестрите и кучетата на тия от супермаркета. Попитаха ме за едни цифрички и буквички долу под баркода. В този момент разбрах, че срокът на годност бил до следващият месец. Пфу, фалшива тревога. Но в днешни времена трябва да си винаги нащрек, все пак живеем в гражданско общество!!!

Вечерта пих 3 големи гроздови и се изаках. После четох свободните блогове на Пешо12, Ставри и lumpen. Горките пичове, и те се оплакват от чревни неразположения...


Ден 3. Цял ден червата ми къркорят, което е сигурен признак, че КиберЯвор е заредил апартамента ми с бръмбари. Обещавам утре да си купя ЕМ скенер и да проверя цялата къща. Ще напиша постинг за това. Май бях чел нещо по въпроса в един друг свободен блог. Да, сега се сетих! В блога на masterobserver пичът беше писал че е изпръскал 3 флакона райд и си решил проблема. След това поне за месец спрели да му къркорят червата и оригнята му миришела на лимон. Мамицата им мафиотска и олигархична, ще ми слагат бръмбари и ще слухтят, а?!?! Какви сте вие, бе? Знаете ли кой съм аз и каква потенциална многомилионна аудитория има моят свободен блог, а?!? Пуснал съм си awstats, бе глупаци такива, имам 115 уникални посещения на ден!


Ден 4. Днеска разбрах, че олигофрените от M$ искали да пробутват някакъв OOXML стандарт. Алооо, чифути такива, народни изедници, кой ви дава право да правите такива неща бе? Да си призная честно, не знаех за какво става въпрос и се зарових в Уикипедия. Оказа се още по-лошо, отколкото съм мислил! Било там нещо само за офис, пък аз ползвам OpenOffice от два месеца, щото бях чел статия за това в един свободен блог, там пишеше че всички свободни блогъри го ползват! Тия майкрософтски цигани, само да се пробват с тоя OOXML в България, ще направя електронна петиция, ще организирам протест и ще залея офиса им с боя! Мърлячи!

Вечерта ядох боб. Горките ми колеги утре в офиса. Те от леко подпръцкване се оплакват и отварят джамовете (ебати изнежените лигльовци). Утре направо ще ги изселя!!!


Ден 5. Днеска окончателно разбрах, че България е 100% комунистическа държава! Какво е това червеното в знамето, бе?!? Веднага ще пусна електронна петиция да го сменят с някакъв друг цвят! Знам, че все още има истински свободни хора в тая държава и че комунистическият режим не ги изсели всичките в чужбина! Хора, протести трябва да вдигаме, ние гражданско общество ли сме или лукови глави?!? Аман от турци и комунисти вече!!!

Иначе за боба кво да кажа...такива експлозии, такова нещо! Не съм виждал още такова чудо, описано в друг свободен блог!

Много сме, силни сме! Днес - свободната блогосфера. Утре - свободните разхлабителни! Ура!


Ден 6. Днеска ядох банички с боза докато стояхме по плавници и строяхме стена от кашони на една пешеходна пътека. Само така може да защитим Рила. Не може някакви мафиоти да я приватизират без пари. Цяла фабрика за лепило е това! От бозата ме разхлаби и пръднах за да им покажа, че живеем в гражданско общество. Много сме, силни сме!

P.S. Един изнервен от задръстването чичко слезе от ладата си и ни изгони. Не разбира ли, че го правим за него? Заслужава да продължават да го ограбват!


Ден 7. Днеска си отварям блога и кво да видя!?! 500 Internal server error!!! Майка им жална на тези масони дето ме цензурират, бе!!! Ние в свободна държава ли живеем или в съветска република?!?

За наказание, очаквайте в най-скоро време да напиша статия на тема "как да се крием от КиберЯвор, използвайки GnuPG и SSL!!! Сигурен съм, че широката ми аудитория ще го оцени!

P.S. КиберЯворе, знам че ми четеш свободният блог! Мри в кофите ченге такова!!!


  • всички прякори на свободни блогъри са фиктивни
  • свободен блог притежава Кристин.
Лични инструменти