Дегу

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Дегу се бие с . Разликата е очевидна.
Увеличаване
Дегу се бие с джербил. Разликата е очевидна.
Съдържание

Уникалността му

Дегуто, държим да се отбележи, НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЛЪХ!!!

Въпреки това, то е кръстоска между Чинчанчунска Чинчила, уплашен уличен плъх от Пхенян, мръсен горски заек, морско свинче и въздушна риба. Има очи на бик, опашка произведена в Китай и козина от коза. НО ДЕГУТО Е ДЕГУ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ, дори да е ФАКТ, че то е кръстоска от всички тях.

Дегуто, като Дегу, е горд представител на род Дегисти, произлизащ от древния Дегуински корен Д'ге.

Това животно не е гризач, а Дегу. Твърди се, че го притежават само истинските тарикати.

Живот

Лъжа е, че то яде всичко. Хората казват така, защото го бъркат с плъх (АДСКИ ГРЕШНО) и му хвърлят боклуци, откъдето изровят.

Най-често дегутата се размножават по мазите и канализациите, но това също е благодарение на човешката дискриминация. Истинските дегута се раждат в родилни домове на човеци и се кръщават с брилянтно оригинални имена като "Пешо", "Ицко" и "Къш".

Средната продължителност на живота Му е от 1 до 1 години, благодарение на човеците и дискриминацията.

Струва си да му се закупи цял имот за скромната сума от няколкостотин хиляди лева, да му се дава човешка храна и всякакви отпадъци (защото то е като рециклатор за всичко, колкото и това да намалява живота му). Дегуто винаги ще ви бъде вярно, като от скромност и постоянна мисъл за вас, ще реши да ви избави от мъките по гледането му, като избяга от къщи. То е и изключително интелигентна и интересна животинка. Даже повече от човек. Ето, вие му подавате пръст а то ви оформя маникюр от кроманьонската епоха. Кажете, в кой козметичен салон може да се сътвори такова чудо? Дегуто потвърждава теорията, че ние сме това, което серем. То може да изстрелва фекалиите си на олимпийски дължини и постоянно скандира "Изпратете храна на дегутата в Африка!" като обръща своята купа с ядене.

Мултиклефукцианалност

Дегуто издава пискливи звуци, които са пренебрегвани от стопаните. За съжаление се оказа, че то долавя и ни изпраща сигнали от Космоса. Това потвърждава Македонският учен Макявитатари Антиболгарски, чиято теория е, че в космоса няма нищо друго освен цвиленето на преминаващи астероиди.

Друг учен от института в Куботан налага твърдението си, че дегуто просто може да говори свински. И двамата засега нямат никакви доказателства за теориите си, освен животното. Благодарение на благородния му статут, мненията на 2-мата учени са признати и те печелят Нобелова награда за Тапир.

Свещения Сраал

Това е призив към всички хора, които искат да си гледат животинка: Вземете си Дегу, защото съвсем скоро ще се разбере, че това е всъщност Свещения Граал. Граалът не е съд за пиене в буквален смисъл, а съд от който се черпят знания. Древните хора, дори Исус, са научили много от дегуто - стотици хиляди книги за правилното хранене са написани благодарение на тази животинка. А някои загубени нации, като Американците, са приели погрешно твърдението, че дегутата могат да ядат всичко и по много. Затова са и толоква затлъстели.

По китайския календар от 2009 до 2999 е ерата на дегуто. Очаква ни много ядене, много секс и ранна смърт. Трите фактора, които определят щастието на днешния човек.

Лични инструменти