Webgate

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

За Компанията

Фирма Webgate (от данъчните се чете като ЕбГей) е създадена малко след конгреса на Бузлуджа и имплементира постулатите на Априлския пленум.

В момента се помещава в два офиса, разделени от пълноводния в пиковите часове булевард "П. Евтимий". Комуникацията между двата офиса се осъществява чрез дискети 3.44, пренасяни от циганчета-куриерчета.

Условните (секретни) наименования на офисите са "Казармата" и "Девически манастир". Първият стратегически е разположен край Френската гимназия, а началото на работното му време съвпада с голямото междучасие. Служителите на Webgate най-често могат да бъдат намерени в бирария "Халбите", където постоянно обсъждат нови алгоритми за пощипване на ученички. Носят се дори слухове, че при един от членовете на екипа увлечението по ученички е придобило формата на натрапчиво поведение, достойно за перото на Владимир Набоков.

Хората

Най-голямото богатство на Webgate са хората - веднъж назначен на работа, програмистът трудно може да напусне.

Според непроверени слухове един от тях - привлечен от Майкрософт - се видял да принуден да скочи през прозореца, за да избяга, в резултат на което счупил малкия пръст на левия си крак и не можел да пише код в продължение на три месеца.

Компанията използва стратегията на правителтството за наемане на хора с отворен ум. Преживяли лоботомия, бивши наркомани и страдащи от безпричинна радост. Условията за наемане на работа са способността да се пие алкохол през фуния (съществува назначен персонал за доливане) и да се дъвче дъвка по време на чат.

Ярък член на ЕбГей организацията е Веселин Василев, записан в НКВД Докладите като Веселин Бесилев, защото когато се опитал да напусне, го бесили половин час, докато се откаже. Според други източници е известен с наименованието Бесилев, защото много обича да играе с малката си тетрадчица и малкото си химикалче на Бесенка в офиса (разбира се, с малки думи, защото големите са му сложни).

"О, не, пак ли на Бесилката?!"
- Запазена реплика на Веселин Бесилев, която по-късно
се трансформира от Лубри Мубри в "О, не, пак ли в газовата камера"


"Тези пак ли са се напили ?"
- казва служител на СОТ, качвайки се на такси за
поредна проверка при включена аларма

Друг достоен за отбелязване член на екипа е Стефан Финдулов. Той е известен с това, че се движи полугол дори и в най-лютата зима. На въпроса: "Добре де, ако стане твърде студено и започнеш да замръзваш, какво ще правиш?", той отговаря "Ако това все пак някога се случи, то наоколо ще има достатъчно трупове на измръзнали, от които да си сваля дрехи". Друга особеност на Стефан Финдулов е, че когато наближи края на работния ден, започва да играе CS с Веселин Василев и ако околните не са със слушалки, могат да се наслушат на нервни реплики от типа: "Педерасче, тъпанар, гадняр" и др. под.

Интервюто

За да се явите на интервю в Webgate е необходимо да успеете да паркирате пред офиса на фирмата в пиков час, а след това да пропълзите през вентилационната шахта до стаята за интервюта. По пътя може да бъдете изгризани от плъхове или - още по-зле - да попаднете на колонията от циганчета-куриерчета.

На кандидатите за Джава програмисти се поставя следната задача: трябва да изберат от три купички с чай (донесен от Ява, Цейлон и Бруней) правилната. Ако откажат да пият чай и поискат водка, веднага биват назначавани като team leader.

Кандидатите за Php програмисти са подлагат на доста по-сложен изпит - те трябва да отворят прозореца и да изкрещят три пъти "аз съм магаре". Интервюто - естествено - се провежда в стая без прозорци.

Лични инструменти