Stih4e

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Стих4е е фондов пазар, където акционери от всички краища на Абсурдистан се занимават с покупко-продажба на финансови инструменти. За улеснение на всички брокери, трейдъри, дилъри, маркет мейкъри и тем подобни, Стих4е е разделен на пазарни сегменти за вкуса на всеки инвеститор. По-важните от тях са:

- "Интересно"- тук играят закоравелите акционери. Ако искате да бъдете добър борсов играч, непременно трябва да инвестирате в този пазар.

- "Фотоклуб" с подпазар "Албумче на форумците"- спекулативен пазар. Разиграват се емисии от jpg файлове, където множество спекуланти вдигат един на друг пунктовете на акциите си до небесата с фразите "Много си сладка!", "Супер си секси!" и т.н.

- "Стих4ета"- главен пазар на бикове(дълги продажби). Емитират се акции под формата на текстови файлове в рими, по-голямата част от които с надценена стойност(отново продукт на взаимна спекула), а по-малката- с реална стойност.

- "Забава" с подпазар "Игри"- финансов балон.

- "Философия"- пазар на къси продажби. Целта е така да сринеш курса на акциите на събеседника ти- емитент, че в крайна сметка да го докараш до фалит и накрая се стигне до положение на таен олигопол- на пазара участват само двама-трима акционери, които купуват и продават помежду си.

- "Мода и красота"- тук не се котират акции, а реални стоки на жени- дилъри.

Лични инструменти