Dream Theater

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Dream Theater е банда, създадена през 1985 година с цел да свирят набиращия популярност покрай Rush прогресив рок. За съжаление бандата няма особен успех.

През 1991 година Чък Норис присъства по грешка на техен концерт и в резултат на отегчена въздишка, издишаният въздух се понася над бандата и те засвирват първата версия на Metropolis, част 1, 2 и 3 в темпо, което през три времена варирало в рамките 10 - 5000 и размер на базовата тема 47/64. В тоналност Щръ диез. В последствие записват албум, в който включват част от изпълнението, което са запомнили, но 30 000 пъти по-бавно, понеже Чък Норис е отказал да диша заради тях (или за когото и да било простосмъртен).

През 1998 година попадат на запис с изпълнението им от 1991, снимана наобратно с полуспрян звук (т.е. не съществува микрофон, който би могъл да запише това изпълнение) и след около 35,472 часа обработка получават почти някакъв звук и го записват в доста по-прави размери, но понеже поне Чък Норис по това време се е намирал на същия континент успяват да възпроизведат цял албум. Присъствието на Джордан Ръдес е чиста случайност, той просто е търсел кафе-машина и бисквити.

Съществуват безброй спорове кой е написал парчето Never Enough. В действителност, това е дело Muse (Stockholm Syndrome), но след като не успява да намери по-качествен запис на изпълнението от 1991, Майк Портной издебва барабаниста на Muse, докато е поразцъквал Кънтъра с Волен Сидеров и даунлоудва демото на песента от компютъра му с прякото съдействие и спонсорство на големия лош Дявол.

Съществуват също доказателства, че мравките от обложката на последния албум са разработка на новозеландските военни и любимите ни извънземни.

Лични инструменти