Applied Language Solutions

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Описание

Поредния ИТ инкубатор на територията на София. Официално се занимава с преводи (превеждат се (а.к.а контрабанда) книги с възпитателен и поучителен характер и дебели HR мениджърки по маршрута България-Англия). Шефове са Двамата Братя. Разликата им с героите от филмчетата за Тримата Глупаци е сведена единствено до бройката. Някои ги сравняват с братя Грим - поради ползваемостта на едноименните козметични материали от Братята.

Местонахождение

Намира се до Министерството на Земеделието. Очевидци твърдят, че Двамата Братя редовно се въртят предрешени като жени около въпросната сграда, когато са на посещение в офиса в България. Според пожелали анонимност източници там Братята са търсели нови програмисти, които да попълнят застрашените от изчезване такива във фирмата. Според коментари на лично засегнати в опит да бъдат похитени, Братята придумвали техните жертви да ги последват за интервю, което ще се проведе лично на 4 очи на неизвестно тайно място.

Дейност

Фирмата е световно известен контрабандист, срещу когото многократно са водени дела, но поради близостта (физическа) на Братята с мъжете съдии, винаги им се е разминавало на косъм. Контрабандата на книгите с поучителен характер и хора (предимно от HR индустрията) е невинно потъпкване на закона в сравнение с другите незаконни дейности на фирмата. Известни са и опитите да пробие в текстилната индустрия с нейните светлосини (впоследствие получили печална слава и сменени с тъмносини) тениски. На тайно място от вътрешната страна на тениските е избродирано логото на фирмата. Митническите служби нееднократно са залавяли пратки на жени, които носейки невинно сините потници на фирмата са били превозвани към Англия с цел задоволяване на недоволните клиенти на фирмата извън страната. Шефът на митниците редовно отказва коментар по въпроса за какво задоволяване става дума.

Закриване на компанията

След дълги битки, много перипети, исполински опити и много програмистки викове и среднощини терзания, най-накрая този ИТ инкубатор затвори врати. Няма вече преводи, няма програмисти. Още една победа за българския ИТ сектор. Сега остава да следим наследството останало от тази бурно развиваща се и още по-бърно залязваща компания.

Лични инструменти