Явор Колев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Виден борец за правата на онеправданите в Република Абсурдистан. Като всички велики личности, остава неразбран от съвременниците си, които го обвиняват в корумпираност и защитаване на лични и корпоративни интереси.

Светът ще го запомни като поредната жертва паднала в борбата срещу Дявола и Торентите, но с личния си пример дал надежда и осветил пътя на хиляди защитници на интелектуалната собственост.

Факти

Явор е дърво (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%B2%D0%BE%D1%80).


Всъшност името му е псевдоним — означава дървен (яворов) кол. Вероятно от времето когато е работил в министерството на земеделието.Колкото за кол върши работа.

Листото от явор често се използва в средновековното изобразително изкуство за да прикрива срамотиите на разни хора. Което е и основната дейност на Явор Колев. Вероятно и целува (лиже) задници. Възможно е да е просто съвпадение…

Най-блестящият служител в НеСееБОБ. Поне докато си бръсне главата.

Не може да бъде обявен за светец, докато е жив, но всички се надяват да стане възможно най-бързо.

Вероятно има роднинска връзка с Васил Колев.


Яростно защитава престъпления свързани с кражба на интелектуална собственост. Вероятно защото е потърпевш. Със сигурност някой му е откраднал собствения интелект.

Предистория

В началото на никой от човеците не му и идваше на ум да ползува чуждий интелектуален труд, без да се отплати съразмерно.

На Рогатия таз богуугодна идилия се не понрави, защото нямаше нийде по цялата Земя раздор между човеците.

И създаде Дявола Торентите.

И разпространиха се Торентите по цялата Земя. И всяха смут Торентите в душите на чадата Божии.

И видя Лукавия, че Торентите са Зло, и остана предоволен.

И Дявола каза: Нека бъде Тъмнина и Анархия. И нека бъдат погазени всички Морални норми.

От плява и пепел сътвори Той нова порода псевдочовеци - Интернет потребителите, за да му служат Те вярно и да ограбват труда на праведните. Най-злите от тях нарече сийдъри, и обеща им да споделя с тях цялата си Мощ и Слава.

И възцари се Мрак на Земята.

Нова Надежда

В годината на най-страшното мракобесие, когато отчаяние обзе и най-твърдите във вярата си защитници на лицензирания софтуер, когато DVD-та с уреден Copyright бяха по-редки и от кокоши зъби, на пустия небосвод светна нова звезда - КиберЯвор. Това всъщност беше добре познатият ни Явор Колев, но като истински супергерой той се нуждаеше от алтернативна самоличност, героично alter ego така да се каже. Наивността и непознаването на коварството на Лукавия бяха основните му оръжия, незнанието той компенсираше с ентусиазъм, а неразбирането с многозначителни физиономиии. За броени дни зад него застана армия от най-засегнатите жертви на интелектуалните злоупотреби, елитът на онеправданите от информационния терор - честни неуспели актриси, честно опитващи се да преживяват на чужд гръб, съвестно изпълняващи задълженията си към обществото Pay per View разпространители на гей порно, книгоиздатели, доказали верността си към всяка възможна форма на власт, и хиляди знайни и незнайни изпълнени с благороден гняв праведници. Възседнал гнева на онеправданите, КиберЯвор като един Барон Мюнхаузен яхнал гюлле премина през медийния небосвод, пак като барона направи за дни кариера издърпвайки се сам за виртуалната коса, и убеждавайки всички във важността и необходимостта на вършеното от него и следовниците му.

И започна се... Видни адепти на Сатаната бяха поставени под охрана за тяхно добро, защото имаше реална вероятност народният гняв да доведе до линчуване с мрежов кабел, и/или изгаряне върху клада от сървъри с нелегално съдържание. Страх скова сърцата на сийдърите, усетили страховитата мощ, и те започнаха сами да трият бази данни, а за по-сигурно направо мятаха компютри и харддискове през прозореца, само да звъннеше на вратата инкасатора от ВиК.

Черните ангели от НСБОП следяха зорко целия интернет трафик, ей така, с просто око (доста просто око всъщност). Те медитираха взирайки се в някой кабел на квартален интернет доставчик, и чрез силата, дадена им от техния духовен водач веднага познаваха кога по въпросният кабел протича нелицензиран софтуер или друго, защитено от закона за авторските права съдържание. Щом усетеха че нещо не добро тече по кабела, те хукваха край него, успоредно и със скоростта на греховния сигнал, и така за нула време разкриваха всички участници в незаконния file sharing...Хвала на ентусиазма и способностите на безименните, криещи лицата си единствено от скромност труженици на дигиталния фронт!

To be continued...

Лични инструменти