Хосе

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Това е историята на лявата ръка на Ахмед Мерчев, просто защото с други данни не разполагаме. Поразходете се из пъкъла или някоя пекарна за меденки, за да намерите Хосе за разговор на четири очи (възможни са вариации в броя на очите, зависи колко наквасен го сварите).

В момента нямаме налични снимки на Хосе, тъй като повечето визуално записващи устройства се стопяват и изгарят при опит да бъде заснето лицето на това кръвожадно въплъщение на Дявола.


Съдържание

Житейски път

Роден в семейство на горди абсурдистанци и впоследствие отгледан от мангусти в южните части на Конго. Все още не се знае как е попаднал там, и откъде е намерил мангусти да го отгледат; според Бащата на Историята тук отново ставаме свидетели на неправомерното използване на Машината на времето.

Когато навършва 15 години, Хосе започва да учи активно информатика в 164 Испанска Гимназия "Мигел де Преебантес" (според потърпевши, именно това е името на лечебното заведение).

Въпреки усиленото учение, младият Хосе си остава скаран с компютрите, главно защото безподобно големият нос му пречи да вижда монитора. Впоследствие бива всепризнат от учители и съученици за легитимно тъп.

Болестта му е нелечима, докато не настъпва обрат в живота му.

Връзката "Кибертрон"

През 2005 лично Ахмед Мерчев се появява с отряд тежко въоръжени пехотинци в 164 ГПИЕ, свива две покривки от лавката и отвлича младия Хосе. Пред медиите той отрича всичко, но според запознати източници момчето е било затворено близо месец в подземията на централата Кибертрон, по заповед на агенти на Тъмните Сили.

Можем само да предполагаме какво са сторили с детето, но фактите ни дават достатъчно информация да считаме, че в подземията на корпорацията е било извършено първото присаждане на изкуствен интелект на изцяло жив, биологичен организъм. Роботите на Кибертрон, задвижвани с вакуум предполагат, че може да се извърши същата процедура върху човек.

Експериментът обаче доказва, че човечеството още не е готово за вселяване на демони във вакуума на човешкия череп. Мерчев губи опитно зайче, но получава кръвожаден наемен убиец с мания за Судоку и сандвичи с кайма и краставица.

Издигане в йерархията

Чрез стратегически елиминации и задкулисни машинации, Хосе достига връх до лявата ръка на Ахмед Мерчев (той е левичар). Помага в брането на мушмули. Става основна връзка на корпорацията с Ал Джебла. Не пие, твърди че е дал обет за трезвеност пред Дявола, което за пореден път идва да докаже че Тъмните сили може да са тъмни, но не и глупави. Докато Бог се разминава единствено със заповедите си, наставникът на Хосе директно му дърпа топките, ако кривне от православния сатанизъм.

Воините на Светлината и Машината на времето

След издигането си в йерархията на Кибертрон, Хосе започва да плете кроежи за превземане на властта. Вероятният му план е да пропусне орди от извънземни в нашето измерение. За целта подтиква Ахмед Мерчев да започне серия детмачлета на Кънтъра срещу воините на светлината от СКАТ. Те също не употребяват алкохол, и затова са набедени за противници на Тъмните Сили.

Докато всички воини на СКАТ са по компютрите си, Хосе пуска агенти на корпорацията, въоръжени с лучени сандвичи, да откраднат Машината на времето на професор Вучков. Те се напиват със сливовицата, намерена в мазетата на СКАТ, но пък донасят един доста приличен бойлер в централата.

Ахмед Мерчев обаче рано или късно се усеща за плановете на Хосе да го измести от трона на Кибертрон.

Тъкмо медитирах в покоите си след зверски запой, когато нещо ми с проясни. Повърнах, но после отново
ми се проясни, и разбрах че получавам послание от Горе-то. Или от долу-то. Хосе беше враг. Пратих
четирима командоси да го разчленят в банята му.
- Ахмед Мерчев пред в. "Трета възраст"

Хосе не бива намерен. След изтрезняването, Мерчев споделя за смътни спомени за пътуване до Джебел, но до по-нататъшно разследване не се стига. Машината на времето изчезва заедно с Хосе.


Интересно творение на Хосе, по време на престоя му в Кибертрон, е киборгът Део, който пере американски пари, издавайки фиктивни музикални албуми, като след това си ги изкупува сам чрез фирма-посредник.

Лични инструменти