Стара Загора

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Местоположение

Селището Стара Загора е разположено в покрайнините на град Казанлък. На север граничи с военния полигон Змеево, на юг - с комините на Марица Изток , На изток - с Лудницата ( най-голямата на Балканите и втората по големина в Европа психиатрична клиника, разположена в гр.Раднево )

Бира

Стара Загора е известна най-вече с бирата Загорка, откъдето произлиза и името на града. Зли езици и въздържатели твърдят, че било обратното, но те са на изчезване, затова никоя политическа партия не им ближе гъза и не ги канят на ежеседмичните бирфести.

Хора

Хората в Стара Загора са напълно безопасни, затова върху тях се провеждат химически експерименти.

Една немалка част от хората нямат естествена резистентност към вредните газове. Това са най-вече младежи, учащи поради липсата на университети, в други градове.

Интересен синдром при тях е опасната самозаблуда, че Стара Загора е българският Франкфурт, че заплатите са най-високи, а селището е най-развито икономически в сравнение с останалите градове на близките 3 континента.

Това по непотвърдени данни се дължи на дима и мъглата, която им пречи да осъзнаят реалността. Според други се дължи на факта, че ТЕЦ-овете бълват освен другите азотни оксиди и немалко количество райски газ - N2O.

Въздух

Състав:

  • серен диоксид
  • SO2, NO2, CO, въглеводороди и сажди
  • серен двуокис
  • Азотният двуокис и азотните окиси (или нитрозните газове)- смес от NO2, N2O5, NO
  • прах и отпадъчни газове
  • сероводород
  • Газ, изпикана от Слави Трифонов
  • по непотвърдени данни са били забелязани и малки количества кислород

Въздухът в Стара Загора става за дишане през малка част на годината. Ако външен човек следи въздушните течения в района на Марица Изток и рейтинга на Слави Трифонов, може безопасно да посещава града за кратки периоди от време, винаги с противогаз под ръка.

Разбира се, жителите на градовете Раднево и Гълъбово нямат проблеми при гостуването си там. Както казват те:

"Аз га'т ни видя ко' дишам ней работъ"

Актуален разговор, носещ се по правите старозагорски улици напоследък е:

"- Братчед, знаеш ли че вдигнали колата на Бай Ганя (кмета) във въздуха?
- То пък един въздух..."

Липи

Градът е известен с многобройните си липови дървета. През месец Юни в града наситеността на липов аромат става дотолкова натрапчива, че хората ходят с маски на устата и с щипки на носа.

Поети

Градът е известен като град на поетите. Защо е така, отдавна никой не помни. Предполага се, че в миналото е имало повече от един поет, които са предизвикали тази слава. Сега се говори, че въпросните лица или отдавна са умрели, или са се преместили в София. Във всеки случай никой не помни имената им, нито пък стиховете им, което говори зле за поетическите им способности.

Съществува теория, че това е било специално режисирана рекламна кампания и всъщност една голяма измама, като специално са били докарани с автобуси поети от Чирпан и Хасково и са били накарани да рецитират свои стихове на бирфеста. Също така са били купени голям брой журналисти, за да раздухат работата, но после не са им платили и те са раздухали и далаверата напук.

Връзката с Кибертрон и Волен Сидеров

Напоследък придобива известност една интересна теория на група модерни теолози и историци.

Както е добре известно, Стара Загора е града с cutting edge иновациите в областта на storage хардуера. Според теорията, преди години Кибертрон е сключил договор с КНДР за доставка на ново поколение киборг, чиято функция било да извърши земеделска, индустриална и културна революция. Проектът е бил с кодово наименование "Мао Дзе Дун". Според непотвърдени данни правителството на Китай е разполагало с бюджет единствено за един киборг. Мао наистина е извършил гореизброените революции, превръщайки Китай в гигантска монолитна комунистическа държава.

За нещастие преди няколко десетки години, киборгът загива от General Protection Fault. Според напуснали служители, Кибертрон е водил дълго време дела свързани с гаранцията, която покривала два пъти по-дълъг lifetime на продукта.

Във всеки случай, андроидът е бил транспортиран обратно до България, където в Стара Загора група от експерти се е опитвала да възтанови външната му памет (DVD-RW, произведени в завода на ДЗУ-Кибертрон) върху друг андроид. Въпреки че паметта е била от най-качествените в света, защото е старозагорска, твърди се че клонингът е давал нетипични отклонения.

Според тази теория Кибертрон не е унищожил клонинга. Той функционира, добре вграден в нашето общество. Това е Волен Сидеров. От пресцентъра на корпорацията това се отрича, а тази теория е наречена конспирационна. За връзката с Китай не се знае нищо повече..

Лични инструменти