СтРОМае

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

СтРОМае преди да отиде на работа
Увеличаване
СтРОМае преди да отиде на работа

СтРОМае (с ударение върху РОМ), познат още в родната си страна като Stromae, е френски ром, който се занимава с частен бизнес, тясно свързан с телекомуникационните системи на големите френски градове. За кратко време бизнесът му се развива успешно и извън пределите на Франция, като ярък пример за това е покупката му на системата Булсатком. Освен това, хоби на СтРОМае е да пее и да се снима в ромски песни. Носят се слухове, че той е наследил таланта си от Азис, но информацията остава непотвърдена. СтРОМае се храни с пластмаса и пие Нескафе 3 в 1.

Съдържание

Детство

Банката на СтРОМае, седмица след фалита
Увеличаване
Банката на СтРОМае, седмица след фалита

Като малък СтРОМае работи заедно с баща си, който го принуждава да се снима в нискобюджетни реклами, в които момчето участва като твърдо гориво. Като хонорар му изплащат дефектно Нескафе 3 в 1 и проби на експериментални лекарства. Когато навършва 16 години, в един от насилствените опити да участва в поредната реклама, СтРОМае решава да избяга в Китай, където впоследствие мозъкът му бива форматиран и той започва да се мисли за китаец. След дълги юридически дела мозъкът му бива преформатиран и той отново се мисли за ром. Именно тази случка е причината градски легенди да твърдят, че Stromae е таен експеримент на корпорация Кибертрон.

Банково дело

СтРОМае в своята банка
Увеличаване
СтРОМае в своята банка

Освен в сферата на шоубизнеса и телекомуникациите, СтРОМае работи известно време и като банкер. Благодарение на своята креативност, той създава собствена банка и отпуска банкови кредити с огромни лихви, за които уведомява клиентите си впоследствие. Заради конституционни изменения, банката му бива затворена и СтРОМае е принуден да се върне към бизнеса с телекомуникациите.

Гейм индустрия

След фалита на банката си, СтРОМае участва в разработването на компютърна игра, съвместно с Чеват Йерли в опит да осъществи детската му мечта. За съжаление една сутрин, още сънен, ромът бърка дискетата, на която е записано творението им, с бисквитка и го изяжда, неподозирайки какво се крие на носителя. След като Чеват научава за инцидента, той прекратява сътрудничество си със СтРОМае. За пореден път начинанието на СтРОМае е обречено на неуспех и той отново се връща в сферата на телекомуникационните системи.

Творчество


Цитати

"Qui dit argent dit dépenses,
 Qui dit crédit dit créance..."
 - СтРОМае към клиент на своята банка
"Merde!"
 - СтРОМае, след фалита на банката
Лични инструменти