Проводник

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Проводникът, известен още като кабел, служи да се пренесе известно количество ток от едно място на друго, т.е. може да се гледа на него като тръба за ток.

Използва се от корпорация Кибертрон като средство за предпазване на казани от клошари.

Второ значение

Нещо, което провежда друго нещо, напр. проводник на злото.

Особености

Странно (а и наивно) е да се говори за скоростта на тока в проводник. Пък и било то, че е по-ниска от тази във вакум (измерена в космоса, над Тимошвара по време на събитията).

Както казва В-3 (а.к.а. Бончо Тройката):

"Илюстративно говорейки, емпирично погледнато, фономенално поставено,
явлението може симулативно да се интерпретира, като се наредят 50 (примерно)
рубикубчета в линия и се бутне кубчето, находящо се в началото на
редицата в посока - края на редицата... За какво закъснение (какви 5*1 лв) говорим ?!"

Следователно за никакво закъснение даже и дума не може да става! Ако все пак видите закъснение между включването ключа на лампата и нейното запалване, то най-добре да си легнете, като преди това си донесете кана с зелев сок близо до леглото.

Не така стои въпроса обаче в случая, че лампата е заменена с персонален компютър - уред, придобиващ все по-голяма популярност у съвременните домакинства и учреждения. Ако наблюдавате известно закъснение между включването на компютъра и неговата действителна готовност за работа, то непременно трябва да проверите дали не сте бил обект на лоша шега от страна на дистрибутора/продавача (вижте дали не ви е пробутал майкрософтска боза).

Навремето ИБМ и ХП се включваха в шегата, но понеже срещнаха изненадващо неразбиране от страна на потърпевшите, спряха да предлагат бозата. Оттогава е тръгнал идиома, че Бил се е бил напил и се е бил бил ...

Лични инструменти