Преслав Наков

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Известен още като Велики Преслав. Преслав Наков е харизматична личност. Малко се знае за него, историята мълчи смирено. Със сигурност се знае, че няма нищо общо с Асен и Петър, като противни приказки са спекулации.

В публичното пространство се подвизава с прозвището Дик от рода Хед или на кратко - Дик Хед.

По последни неуточнени данни след завършване на дисертация на тема "Льохмания, псувни и извращения в националната лингвистична транс-сексуална мафия и колко ме боли курецо болкански" в университета "Между тектонските плочи и леко отвъд ... малко в ляво" персонажът се е завърнал в родния Абсурдистан да събира царевица и да се разпъне под масата за науката и изкуството на ругатнята във възлюбения наш БАН. Всичко това прави за род и родина и за най-любимото си нещо - боба, леба и ...

От младини заспива с тайната магическа книга на Краси Манев и си мечтае да стане най-големия берач на царевица во родната земля.

С нов опит и сили той е вече тук и добива квалификация "Змей горянин". Бълва огън и вилнее, събужда се посред нощ и вика "УРА!". Като слезе от автобуса се завърта да си види задника да не би да е ощипан - навик останал още от земята отвъд голямото море.

Има богат опит в катерачеството - от малък се качва на килима със стълба, макар и с помощта на мама, тати и комшото Косьо - селския подводен акробат. И до ден днешен има страх от дъждовните капки и да не се нагълта с вода от някоя локва. Великото му постижение е голямото корабоплаване с което е обиколил легена и успял да преплува цяла чиния още на 10-годишна възраст. Така и не успява да се спусне нагоре по струята на чешмата.

Не е напълно ясно, защо момъкът реши да се жертва и да се върне в роден Абсурдистан. Освен да се превърне в запълващ материал за вестник "Дума" и любима тема за множество червени бабички (палаво момче) има още множество тези. Например желанието му да се върне, за да стане директор на вагон, или поне управител на купе в БДЖ, да превземе БАН въоръжен с метла и един древен инструмент - скротално окосмяване.

Философията му за живота: "Шоу мъст гол холм!"

Лични инструменти