Потребител беседа:Seraphita

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Привет, няма нужда от Бла Бла Бла-то! Идвам от Уикипедия! Поздрави на авторите! Ако има някой друг в момента на сайта, ще бъде много мило да си разменим няколко думи! Съжалявам, че едва днес открих сайтът! Прекрасен е! Не знаех, че има български вариант на абсурдните, шантави уикипидеи. Разглеждала съм по обстойно испанското и френското уики – нашето е много добро! Поздравления! От 30 юни се опитвам да правя българският вариант на уики. Започнах го, като се опитвах да спася статията за Кънчо Путкодер от Уикипедия. Заглавието Оксипедия Oxypedia ми хрумна преди доста време, трябва да има запис на разговора. Другите предложенията бяха: блестящата хрумка Зациклопедия Неинциклопедия, Интоксипедия. --Seraphita 14:23, 12 юли 2007 (EEST

  • Нещастните ми опити от 30 юни Главната страница и от там 14- те други страници, който съм направила можете да видите на http://uncyclopedia.org/wiki/Babel:Bg
  • Съжалявам, че едва днес открих сайтът! Прекрасен е! Не знаех, че има български вариант на абсурдните, шантави уикипидеи. Разглеждала съм по обстойно испанското и френското уики – нашето е много добро! Поздравления! От 30 юни се опитвам да правя българският вариант на уики. Започнах го, като се опитвах да спася статията за Кънчо Путкодер от Уикипедия. Заглавието Оксипедия ми хрумна преди доста време, трябва да има запис на разговора. Другите предложенията бяха: блестящата хрумка Зациклопедия Неинциклопедия, интоксипедия
  • Току що открих прекрасния сайт Всичко за един лев! Изразявам възхищението си! Нека обсъдим българският вариант на Абсурдните, ШантавиУикипедии, която аз имам упоритата идея да назовем Оксипедия, Oxypedia и поради небрежното и престъпно отношение на човешкия род към околното среда!

--Seraphita 14:59, 12 юли 2007 (EEST)

Съдържание

Привет и...

...добре дошла!

Мисля, че леко си пропуснала най-активния период на Левчето: в последно време тук се пише доста по-рядко, на мен самия (като редактор/модератор) тоже рядко ми се включва. Чувствай се свободна да действаш както ти се нрави, теоретично витая винаги някъде наоколо за обсъждане на идеи/глупости.

Апропо, dreal.net не е бил започван с идеята за БГ вариант на uncyclopedia. Просто един ден Gubble-то рече "А бе дай да си направим едно wiki, в което да пишем каквато щуротия ни хрумне". Ето резултата.

--Samael 09:11, 13 юли 2007 (EEST)

Поздравления още веднъж за авторите! Статиите са писани с много вкус, тънък хумор и литературна вещина! Щеше да бъде хубаво тези авторски текстове да са българският портал на Абсурдните Шантави Уикита! Доколкото разбирам, Samael, твоето мнение е против такова решение. Би ли изразил по-ясно и категорично мнението си? --Seraphita 10:22, 13 юли 2007 (EEST)
Хъм. Докато не ми се избистри съвсем под черепа твоят замисъл - какво, как и прочее, не бих могъл да се изразя съвсем ясно и категорично. Прехвърлянето на базата статии оттук под uncyclopedia-та ми се вижда трудоемко и, навярно, не дотам смислено начинание. Първото, което ми хрумва, е пренасочване на връзки от порталната страница на БГ uncyclopedia насам, или нещо подобно. Как ти се чини подобна идея? Не бой се да поясниш своите такива :-) --Samael 10:53, 13 юли 2007 (EEST)
Нека погледнем техническата страна след като уточним няколко други неща. Би ли ми казал например, дали името Oxypedia? Може и да не ти харесва. Всичко за един лев е прекрасна хрумка. Трябва да помислим как някак да я съхраним!--Seraphita 11:12, 13 юли 2007 (EEST)
С името Oxypedia (http://www.oxypedia.com) малко си закъсняла, струва ми се. Нека формулирам главната си теза/въпрос така: имаме сайтче "Всичко за лев", с домейн dreal.net, в този вид. Каква е нуждата от промяна, и как е аргументирана тя? --Samael 11:30, 13 юли 2007 (EEST)
Много му се радвам на вашето сайтче! Прекрасно е! Да е живо и здраво!
Не, защо мислиш така? Wiki-тата са колективно анонимно или почти анонимно творчество. Не искам да налагам своето мнение, просто питам дали искате тези прекрасни парчета хумор да са част от другите Wiki-та и Wikipedia?--Seraphita 12:52, 13 юли 2007 (EEST)
Не зная дали сте участвали или участвате и в други проекти на Уикипедия, и нужно ли е да обясня неща, които вероятно знаете. --Seraphita 13:02, 13 юли 2007 (EEST)

Всъщност въпросът е следният:

Запазването на вики-то в сегащният му вариант би гарантирало, че всякакви опити на хора с ампутирано чувство за хумор да натрапват своето мнение ще останат малко или много под контрол. Uncyclopedia-та е характерна с това, че повечето наистина смешни материали биват изтривани/променени/объркани средно около ден и половина след написването им. Самият dreal.net е бил многократно атакуван от роботи с нечисти намерения. От друга страна запазването на вики-то в сегащният му вариант също така би гарантирало, че почти никой няма да го намери и прочете, което до известна (недостатъчна?) степен обезсмисля неговото съществуване. Аз самият като всеки човек, който обича да понаписва разни неща, бих искал да има и някой който да ги чете. Същевременно обаче съм на ясно, че за повечето хора, които разбират български, подобен род хумор е не само неразбираем, но и изопшто вреден. Go figure... --Borki4 01:17, 47 юли 20997 (EEST)

Може би не трябва да правиш чак такива обобщения! Има много хора, които разбират от хумор, обаче ние не ги познаваме лично. Вярно е, че има и елементарни хора! Ама с такива медии каквито са голяма част от нашите и с това тежко наследство, какво можем да искаме от хорицата? Сега за вандалите не зная, тези тези людоеди на смисленостса са ми малко неразбираеми. Значи не сте съвсем против включване на ваши текстове в Абсурдните Неинциклопедии на Укипедия?--Seraphita 09:51, 14 юли 2007 (EEST)
Мислила съм над този проблем! Той е разрешен още в замисъла на Укипедия и Неуикипедиите. Статиите остават такива, каквито са създадени в историята на статията, така че винаги може да се види и техния първоначален, автентичен вариант.--Seraphita 10:08, 14 юли 2007 (EEST)
Много ми се иска за хвана статията Бойко Борисов и Индия и да ги набутам в Оксипедия. Пасажи и от двете бих могла да преведа на френски. Някои от редакторите на Всичко по лев също би могъл данаправи това. Можете и да видите, това, което съм правила там. Форматирането е малко омазано, ама за сега толкова мога. Пък и можете да прочетете високо нравствената и поучителна поема на Кънчо Пудкодеров, за която се твърди, че е на Пеньо Пенев линкът е даден в статията. Моля и за помощта на някои от вас, който владее руски език да преведе на руски Доводи в полза на названието Оксипедия: http://uncyclopedia.org/wiki/Babel_talk:Bg. --Seraphita 11:22, 14 юли 2007 (EEST)
Много ми се иска за хвана статията Бойко Борисов и Индия и да ги набутам в Оксипедия. Пасажи и от двете бих могла да преведа на френски. Някои от редакторите на Всичко по лев също би могъл да направи това. Можете и да видите, това, което съм правила там. Форматирането е малко омазано, ама за сега толкова мога. Пък и можете да прочетете високо нравствената и поучителна поема на Кънчо Пудкодеров, за която се твърди, че е на Пеньо Пенев линкът е даден в статията. Моля и за помощта на някои от вас, който владее руски език да преведе на руски "Доводи в полза на названието Оксипедия": http://uncyclopedia.org/wiki/Babel_talk:Bg. И от там през Bg в категория можете да влезете в това, което съм правила от 30 юни.--Seraphita 11:22, 14 юли 2007 (EEST)

Първата част от статията за Бойко Борисов ми се вижда леко трудна за превод щото са предимно игри с думи.А втората си е превод от http://www.chucknorrisfacts.com/ .Ама не вярвам някой да има нещо против ако ги вземеш.В момента няй големия проблем ми се вижда ,че има доста статий без категория и се намират малко по-трудно.От известно време смятам да се захвана да почна да им слагам категории малко по-малко (и някои да предложа за изтриване ..)KYPBATA
Играчка е, ама ша стане превод на френски на дефиниията "Кой е той". Коя по-точно част е от http://www.chucknorrisfacts.com/?

Аз имам и друга болежка - текстовете тук са или не са под GNU? --Seraphita 12:38, 14 юли 2007 (EEST) Има и нещо такова http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/


ами бързите Факти за Баойко Борисов са за Чък Норис.За авторските права не знам...Може Samael да каже.От мен ,ако зависи можеш да си крадеш на воля.KYPBATA
Дума да не става! Не искам да си крада, камо ли на воля! Не става! Или ми давате правото да ви превеждам и качвам някой от материалите ви на български в Оксипедия, или не! Ако не, здраве да е! Ще остана ваш верен читател!--Seraphita 17:28, 14 юли 2007 (EEST)

Eми....Аз съм писал от Ранни години до Битката с Р.Овч. (едно време беше в отделна статия ама Боркич ги съедини).Можеш да да праяиш каквото решиш със текста ,както и с всичко което съм писал(ся ше ъпдейтна беседата).KYPBATA

Благодаря! "Веднъж Бойко Борисов се опитал да мисли..." и "Бойко Борисов не върви..." са прекрасни находки! Въобще тази част е приспособима за много езици! Дано и другите редактори ми дадат разрешение да използвам това онова! "Дружество под контола" е чудесна грешка! Всъщност, не мога да се ориентирам в това, което си правил!--Seraphita 14:20, 15 юли 2007 (EEST)

WTF?

Tva wiki na toia link dori ne mi izliza kakto triabva v browsera ti za mestene mi prikazvash. Shto se otnasia do men kopirai kvoto iskash samo deto niama opasnost da pochna da cheta tam. Uncyclopedia e masa zle - sakun da ne obidiat niakoi. Brutalnia bulgarski humor hich ne se vurzva s angliiskite ligotii. Nakratko moeto mnenie e: "Prai kot iskash samo ni ma zanimaai"

Здравей!

Извинявай, би ли ми казал, кое по-точно не ти излиза както трябва в браузера ти? Те страниците не са съвсем завършени! Ммм, това, което съм правила ли наричаш груб български хумор или мислиш че..., мислиш нещо друго?--Seraphita 09:19, 16 юли 2007 (EEST)
tova (http://img174.imageshack.us/img174/8509/kakvonemiizlizayp6.jpg) ne mi izliza kakto triabva. Tova koeto AZ pisha naricham grub bulgarski humor... ti kude se pishesh v A grupa?

In Devilish Tongues

Нямам кой знае какво да добавя към казаното по-горе от мен и останалите потребители; ако е нужно, Серафита, прочети пак внимателно мненията. Няколко резюмиращи точки, все пак:

  • Всичко за 1 лев няма установен лиценз, под който помества материалите. Все пак, мисля, че нещо в духа на Creative Commons е съвсем окей: използвай спокойно писанията, стига да указваш, че произхождат оттук.
  • В сайта се е установил някакъв стил на писане, старая се, въпреки различните автори, статиите да са що-годе кохерентни, да не се губи току-тъй "ценно" съдържание. Съмнявам се, че под друга шапка посещаемостта би скочила рязко, а и не ме е грижа особено. Така или иначе, тази форма/този формат ме устройват. А и от създаването си dreal.net е добил известна популярност като БГ вариант на Uncyclopedia.
  • По-голямата част от статиите едва ли биха били забавни на небългарския читател: просто голяма част от хумора тук е, хъм, локално специфичен, и засяга тематики, известни главно на родна земя. При наличие на достатъчно ентусиазъм, разбира се, нищо не ти пречи да опиташ с преводи.

Апропо, Серафита, връзката към портала, която си дала, не е съвсем читава: при мен с Firefox виждам това, което и Stilgar. Отскоро си в БГ Уикипедия, а и от опитите ти в [1] (http://bg.oxypedia.net) съм на мнение, че имаш още какво да учиш - дерзай!

Post Scriptum: Ще повторя нещо - вече съществува друго wiki с името Oxypedia (http://www.oxypedia.com)

Поздрави, --Samael 11:23, 16 юли 2007 (EEST)

  • Мога да ти кажа, че някои биха били много забавни на небългарския читател! говорещшя еик! Мога да помогна само с френски - ползвам английскии, испански и руски само пасивно!
  • О имам да уча, и то много! Приемам с удоволствие напътствия и всякакви съвети, както и помощ, ако имате време! Ще съм много благодадана.

Какво имаш предвид с това, връзката, не е читава и виждам, това което вижда и Stilgar? Т.е. Какво виждате? От към форматиране страниците са много посредсвени. Започвам по-малко да се ориентирам в задавенното на параметри. --Seraphita 00:03, 17 юли 2007 (EEST)

  • Mi clickni linka i shte vidish koe ne ni izliza
Лични инструменти