Пичи грип

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

"54% от заразените от пичи грип са киборги, 35% са жени, а 29% мъже."
- Ахмед Мерчев пред вестник Трут

Забележка: сборът проценти надхвърля 100, тъй като някои от запитаните
попадат в повече от една категория.
Умряло пиле е заразило ИТ специалист от Люлин с инициалите В.И.
Увеличаване
Умряло пиле е заразило ИТ специалист от Люлин с инициалите В.И.

Пичият грип е компютърен вирус, разработен от Американската корпорация Пфайзер (б.ред. производител и на популярното лекарство Виагра), който се разпространява по полов път. Носители на болеста са птици (най-вече патки). В последните години вирусът мутира и има пряка опасност да се прехвърли върху хората, редовно практикуващи секс с птици. Поради спецификата на алтернативния сексуален акт, най-застрашени са ИТ специалистите в България, които го практикуват най-често и затова големи софтуерни компании като САП Лабс и Сайънт отделят голяма част от бюджета си за ваксини против пичи грип. Екипът на Юникодерс предимно е използван за тестове относно изследването на спецификата на болестта.

Първи случай

Жив щраус от частната колекция на
Увеличаване
Жив щраус от частната колекция на Вени Марковски

По ирония на съдбата, първият заразен от пичи грип не е ИТ специалист, а професор Юлиан Вучков. Това става през 1623-а година, когато малкият тогава Юли посещава фермата за щрауси на Вени Марковски край Русе. В последствие, хрониките на историка Божидар Димитров отбелязват, че 23 щрауса във фермата умират, но дали и как това е свързано с Юлиан не става ясно. Симптомите на болеста се проявяват далеч по-късно, от СКАТ периода на професора, но са толкова очевидни и опасни, че целият свят изпада в истерия и отделя милиарди за ваксини.

При последни изследвания в Хасково е намерена и една заразена Гугушка.

Пичият грип и Кибертрон

Киборгът Кибертрон също заболява от пичи грип през лятото на 2155 година. Резонните въпроси от пресата към лидера на проекта Ахмед Мерчев как става това, като се има предвид, че болестта се предава по полов път остават без отговор. Дали Кибертрон е станал толкова съвършен, че да емулира ежедневни рутинни действия на ИТ специалисти като секс с птици до този момент не е известно.

Лични инструменти