Париж

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Планета, обитавана от същества, поэнати като парижани, париж-ианци , пари-жрици , жрици без пари т.н. Посещавана от програмисти от Оу Бий Йес, заточени там за прегрешения, като писане на код в работно време, проява на просветление относно ГафТолк-а и др.подобни.

При последните бунтове, при които са запалени и изгорели няколко стотици персонални космически кораби и НЛО за обществен транспорт, стана ясно, че Париж предстои да бъде унищожена заради новострояща се междугалактическа магистрала.

Макар вогоните, марсианците и извънземните от Китай многократно да предупреждават Париж за това, чрез ежедневно пращане на писма по e-mail, парижанците така и не научават за опасността. Автоматичните настройки на електронните им пощи по неизвестни и до днес причини тотално игнорират предупредителните писма, носещи кодовото име СПАМ (Спешно Прочетете Анекса за Магистралата).

След странното изчезване на всички делфини от парижкия делфинариум, най-сетне местен учен успява да разгадае същността на СПАМ-а и е свикана спешно Комисия за борба с бедствията. Чрез дарения, събрани от благотворителни концерти и телевизионни еСеМеС игри, бива събрано порядъчно количество пари.

Парижката телевизия Валута дьо Пари обяви мерките, които правителството ще приеме, за да обезщети пострадалите парижани, останали без жилища. Те включват построяването на паянтови къщички от типа " Не-кихай-че-покрива-пада". Но само след два дни правителството променя решението си, поради спешна нужда от смяна на задните кожени седалки на правителствените мерцедеси (изтъркват ги от работа). Затова е позволено къщичките в плана да бъдат заменени с каравани и то само за временно ползване срещу наем, събиран от пострадалите.

Точно тогава обаче опозицията възразява срещу това разхищение на специално събраните за целта средства, при положение, че правителственият закрит басейн в парижкото предградие Бояна вече трети ден е затворен за ремонт. Така сумата за парижани пак е редуцирана и вместо каравани, са им обещани 4-звездни луксозни палатки с южно изложение в идеален център, срещу съответен наем и плащане на данък.

Всички са умиротворени и бунтовете почти замират, когато изниква нова промяна в плана. Кебапчетата алангле в бюфета на Парижкото народно събрание са драстично поскъпнали с 0,000001%. Парижките депутати биват скромно компенсирани под формата на 13-та,14-та и 15-та заплата.

Налага се сумите за обезщетение на населението за пореден път да се пре-калкулират и окончателното решение на проблема е взето и отпразнувано от депутатите с мега-купон и фойерверки. А то е: настаняване на пострадалите в 2-стайни подземни бункери, идеални противобомбени убежища. Всичко това се дава на лизинг срещу изгоден за Банк дьо Министр процент, за срок от 120 години или смекчен доживотен кредит.

Лични инструменти