Орбител

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Секунди преди първото успешно обаждане от мрежата на оператора
Увеличаване
Секунди преди първото успешно обаждане от мрежата на оператора

Орбител е телекомуникационен оператор от държавата Абсурдистан, специализиран в предоставяне на телефонни услуги в космоса. Наричан е още Обиртел, заради космическите пирати, които изкуствено завишават цените на преноса.

Началото

Компанията започва дейността си на земята, в държавата Абсурдистан. Всичко започнало когато Ники Горчилов се скарал Великия Отец Вени Марковски, заради ИТ Инкубаторите. Според Горчилов ИТ специалистите не трябва да се подлагат на мътене, а да се създават чрез стандартен секс. Компанията се обединява с манекенките от Виж-яж моделс и така се зачеват истинските Специалисти. Виден техен представител е Вълчо Неделчев.

Болни амбиции

"Едно време се опитвах да сваля Интернета , да го изпека на дискове, 
 но после погнаха сергиите на Славейков и се отказах."
   - из спомени на Ники Горчилов
Космическите туристи са любимите клиенти на Обиртел
Увеличаване
Космическите туристи са любимите клиенти на Обиртел

Много скоро, земите на Абсурдистан стават тесни за създателите й. Първоначално те закупуват немския Дойче телеком. По това време немският оператор бил много закъсал, тъй като немите не искали да говорят по телефона. Обиртел оправя бюджета като предлага атрактивни и съвременни услуги като dial-up през БТК.

Понеже и тази стъпка не е достатъчна да задоволи големите амбиции на собствениците, те атакуват космоса и се специализират в предлагане на услуги за космически туристи в орбита около земята. Плановете им са в близко бъдеще да преодолеят ограниченията на земната орбита и да завладеят целия открит космос.

Лични инструменти