Метаген

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Фирмата

Метаген е немско-българско сдружение по подобие на Немечек с интереси и вложения в областта на изследването на луда крава. Името идва от препарата Мутаген, използван от тайния спонсор на компанията Кранг и неговия подизпълнител, агент, любовник и роднина на Сотир - Метър Пенев. Първият ИТ инкубатор на три нива.

"Наблюдавам всички тъй като съм минал и трето ниво на Кънтъра"
- смее се Метър Пенев зад гърба на контрола от СК Градски Транспорт 
докато събира билетчета от седалките на '94;

Началото

Началото е поставено след любовна среща между неназована жена от роднинска линия на Метър Пенев и Кранг по ICQ. Заподозрени относно начина за осъществяване на контакта все още няма, но вследствие на Пенев е даден картбланш да построи кораб на три нива, който да се лута колкото може по-дълго, преди да акостира на Женевското Езеро, като същевременно е ИТ инкубатор и софтуерна фирма. Кранг се оказва стейкхолдър от немски произход с пошли намерения.

Организация, структура и екипаж

Организацията, структурата и екипажа на Метаген са достойни за завиждане от гледна точна на ефективността, структурата и глупостта на екипажа.

  • Първи етаж (приземен, подземен и неземен) - към допотипни компютри от началото на века са приковани с вериги и гюлета банда роби принудени да пишат софтуер. Без значение е, че не може да бъде написан, тъй като времето за билд би отнело повече от времето за което ще бъде достигнато до брега на Женевското Езеро. При евентуално корабокрушение целия етаж би се издавил, така че не е от голямо значение кой се намира там. Тук са складирани запасите от мутаген в промишлени количества. Под тяхно влияние екипажа мутира в странни същества, желаещи да ходят на работа в събота, неделя и понеделник.
  • Втори етаж (на нивото на водата) - група от обезумели женски индивиди, примесени с обезумели мъжки индивиди, прилагащи брутален СиБурДизъм. Безумието е причинено от запасите мутаген, намиращи се в приземния етаж. На това се дължат изблиците на безумен смях, сране в обществената тоалетна на отворена врата и повишеното самочувствие.
"Постоянно мирише ужасно на мутаген и други ужасни неща"
- оплаква се неизвестен биотехнолог, седящ до тоалетната пред Трета Възраст.
  • Трети етаж (мостика) - там седи Метър, наблюдавайки екипажа, докато вари мляко с ориз в неопределени количества с неопределена цел.
"Млякото...дааааа....ДА! Млякото!....и ориза, ориза...ах.....ориза!"
- Пенев пред Вкусно

Софтуера

Разчитане формулата на мутагена и създаването на нов продукт, който ще превърне населението на планетата в гадни мутанти тип Ряпа, подчиняващи се единственно на апетита си за мляко с ориз. Тъй като рецептата е известна само и единствено на Метър Пенев, той ще властва заедно със Сотир завинаги.

Изкуството

По подобие на други ИТ инкубатори, във фирмата се играе на шах, табла, "Не се сърди човече" (като специално тази игра се толерира над 1500 метра).

"Ходихме на коледно парти да играем дори и Не се сърди човече меееееен!! Дори 
имахме билет за автобуса!!"
- радва се Сандокан пред вк. "Пенсионер", докато чака автобуса за Витоша

Случка в Метаген

Програмистче от Метаген получава като задача да хакне Google. На програмистчето му биват предоставени:

  • една каца с мляко с ориз
  • стек с цигари (3 кyтии Арда, 3 кутии Шипка и 4 кутии Мелник, всички с откъснат филтър)
  • 5 чифта чорапи от по 2 лева
  • плетено бельо от реномираната марка "Акула"
  • чифт плетени пролетни мокасини, колекция пролет/лято 2006 от Италия
  • бурканчета с мляко с ориз за вкъщи, пакетирани от "Булгарплод" КООП

След като се екипира с тези tool-ове за хакване на Google, програмистчето пуква, горкото.

Метър коментира:

"И бьез туй са циганьеше за увиличение на заплатата, простака му с лайно."

Колегите от Метаген го изпращат с почести и една добра игра на хек.

Оценка на фирмата

Метаген е на едно от челните места по отрицателен вот в bgrabotodatel.com. Позицията в челната десятка бе нелепо загубена след анонимен постинг на Метър Пенев, в който същият се представи за предоволен бивш служител на фирмата и даде необичайно добри оценки. Разбира се постъпката му веднага бе разкрита от екипажа и опитът му да заблуди всички, пишейки на кирилица и без грешки се оказа пълен провал. Последвалата вълна от недоволство срещу нечестната му постъпка най-вероятно ще предизвика повторното гласуване на много от хората и Метаген ще си върне нечестно загубените позиции.

Лични инструменти