МОРГен студио

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

МОРГен студио


МОРГен студио е българският под-изпълнител на немската PC games фирма BVM (която няма никаква връзка с концерна BMW, освен че също се помещава в Германия). Макар че BVM се чете на нашенски БеЕфЕм често може да чуете да я произнасят като БееОофЕмиии или ПреЕБев.... и др.

МОРГен студио има статута на морга, което се забелязва по умрелия вид на работещите там, поради всеизвестния факт, че те получават заплатите си с по-голямо закъснение и от работниците в Кремиковци.

МОРГен студио наема за компютърна обработка на анимацията си необучени хора със слаби или липващи художествени заложби, които тотално атрофират след 3-месечна работа под ръководството на немски арт-директори, непомирисвали бои и четка.

Главен тийм лидер на българското студио по анимация е Dido - известната певица. Незнайно защо Дайдо е напуснала Лондон, сменила пола си и сега, след получен "творчески" загар, е поела ръководсвото на фирмата МОРГен студио у нас. Това обаче е само на пръв поглед. На втори се вижда, че брат й Найдо дърпа конците и шие гоблена.

С неистов копнеж по стария си пол, Дайдо продължава да носи рокли и солиден грим по фирмените купони-маскен бал. Заради черния си тен обаче, прилича по-скоро на Азис в "Шоуто на Слаби". Целта на маскения бал е протежетата от фирмата да докажат,че все пак могат да рисуват (макар и само по себе си). В изпадащо до перверзност подмазвачество, някои от тези момчета имитират на купоните маскировката на шефа си Дайдо ( т.е. маскират се като травестит и по този ужасяващ начин оправдават още повече името МОРГен студио).

За сметка на това, персоналът има многостранни и "многосранни" умения. Всеизвестно е, че тестът за новопостъпващи мъже е, умения по Куейк2, а за жените-конкурс със снимка и в краен случай-умения да губят от шефа си на PC играта плажен волейбол или в съвсем краен случай-на белот(карти) на по чашка ракия.

Дайдо често казва:

" Щом сме фирма за ПиСи игри, значи-сега ша тествами-айде сега едно
бързо куейкчи да настрелями много трупове ."
(Пояснение: фирмата прави анимация за игри за дечица от Германия,
от 3 до 9 години, предимно момиченца.)

Понякога дори няма конкурс за новодошлите - ако кандидатстващият е от Добрич или Пловдив. Причината е в добрите спомени, които Дайдо пази от времената, прекарала в тези градове малко след смяната на пола си и получаванeто на тъмния си тен. Тази промяна и до днес остава следи у нея-например раздвояване на личността и езика, смяна на мнението на всеки 5 минути и трагична постоянна мениджърска неспособност.

Най-новата игра на Дидо се казва BIBA 2006 и е с много подобрен геймплей в сравнение с останалите игри на други производители. В BIBA 2006 са включени нови участници, нови нива на трудност и голямо разнообразие от персонажи. Можете да избирате между Слаби - рицар тарикат, Мазис - неестествено силна амазонка- травестит, Гарелос - мустакат кечист, в напреднала възраст и група негри с шведски имена. Играта има и еротичен привкус. В някои от нивата героят ви преживява невероятни неща с другите персонажи. Играта е за всички любители на поп-фолка и неговите разновидности.

Лични инструменти