Кражба

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Кражба е същото като циганин да си взима, но извършено от българин. Обикновено при к. не ти се разминава, освен ако не си политик, следователно това тогава не е кражба, а обществена дейност. Когато държавата го прави, е или данък, или обществена поръчка. Самият принцип е достатъчно ясно формулиран във вечната класика на орк. Симпатяги:

За милиони няма закони,
за кокошка няма прошка.

Освен това, политиците имат имунитет и Темида за тях специално си слага втора превръзка на очите върху първата. Обикновено к. е съпроводена със съсипване, заради което из Абсурдистан неуморно циркулира израза «Съсипаха я тая държава!».

Считана за грях в Библията, преследвана до днес, ако не си политик, к. е станала призвание и стил на живот на Костофф, Станишев, Дедо Мони, Бойко Борисов и много други знайни и незнайни лица и задници от родната ни политика.

Все пак, к. може да бъде и забавна и да стане легенда, ако си достатъчно хитър и нагъл, а насреща си имаш достатъчно наивни балъци, които да ти се вържат.

Пример за нагъл крадец 80 level, fucking legend (https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/kak-aifelovata-kula-be-prodadena-dva-puti)

Лични инструменти