Казанлък

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Митично място, намиращо се на центъра на Абсурдистан и съответно събиращо в себе си цялото това разнообразие на страната.

Тук могат да бъдат срещнати най-различни индивиди, принадлежащи на няколко основни групи. Най-много обаче са циганите.


Съдържание

Чалгари/метъли/хаусъри

За съжаление най-многобройни. Няма много за казване. Поклонници на безсмислена дъскорезница, безмозъчни блъскари и лайнояди. В Казанлък има най-много дискотеки и магазини за модни артикули от каквито и да било други заведения и магазини. Освен това има и звезди от световен мащаб на метъл сцената, които се опитват да бъдат изместени от жалките подобия на класически групи, подбиващи пазара с евтините си дискове.


Емота

Да, и това го има тук. Малки, сърдити човечета, които се разхождат с резачки, лазерни чекии или пластмасови бъркалки за кафе. Очевидно щаб-квартирата им се намира близо до художествената гимназия, която от няколко години има статут на нарко-комуна с тази уговорка, че лечението на зависимите не е поставено за цел. Емотата се опитват да обитават и Розариума, но той е окупирана територия на хората, принадлежащи на Тъмната Страна


Наркомани

Доста са и често се примесват с предните две групи люде. Срещат се на практика навсякъде, но най-вече в ХГ-то, дискотеките и хаус-партитата, най-често в Аквапарка. Няма нищо особено необичайно или интересно около тях. 90% от тях употребяват Лепило.


Пенсионери

И тях ги има в промишлени количества. Един бабоеб би бил безкрайно щастлив в Казанлък. Жителите са горди с три институции, които крепят града - клуба на пенсионерите (в който ежеседмично се четат хрониките "Трета възраст" и "Втора младост"), игралния дом за възрастни хора (в който олдскул пичовете си мерят картите на по "Арда" и билков чай) и, естествено, клуба на бабите-активистки от ПП "Атака".


Военни

За къде без тях. Казанлъшките всъщност не са нищо по-различно от другите военни. Освен Ментаки, който е отделен случай.

Музиканти, художници и други безполезни изкопаеми

Някои от които наистина кадърни, но като маса - аматьори, позьори и превзети некадърници.


Тъмната сила

Това са няколко прогресари, музиканти, програмисти и тъ нъ. Обикновено могат да бъдат забелязани при Шиката, при Лазер, в Арта или в Розариума (през лятото). Част от тъмните им способности са: каране на предмети да изчезват, най-често алкохол, салати и студени мезета; липса на толерантност към простотията; летежни способности; свръхсветлинна скорост; носене на алкохол;

Другите

Няколко души, които са толкова странни, че не се вписват дори в последната категория. В "Други" влизат личности от ранга на Венци Въшката, Крачичката (the man with the demon hand), Африката (виден фен на Тото и бъдещ админ :)), Бат` Сали и Илко кашонения бос. В миналото Минчо Стойката, известен с безграничната си любов към жените и безбройните медальони, с чийто блясък ги привличаше.

Не бива да забравяме, че в Казанлък живеят живи потомци на герои от ранга на Зоро. Вместо кон, тези наследници карат Ауди R8, вместо черен кон, аудиото е бело (цело село смърча бело). Около въпросния Зоро гравитират и други приказни герои, като: Ферито (по-известен като дарт-вейдър, и с това, че пие по 2 /две/ оки бело вино, ежедневно - по възможност евтино), Тотко (Шведския сексуален аташе на България), Тошко-цесекато (който не е съешавал девойка от 2048 дена), Живко-шийката (виден рокер-пехотинец), Минчовци няколко (Минчо-Битлса заслужава най-много внимание), Ор-ДъКемъл-Ор-Дъ-Кемъл-Драйвър, Би-Кей (има вуйчо-владика и е много вървежен сред девойките в околните села), Най-Умният! и Най-Красивият! (в комплект с оръженосеца си, оръжието не се уточнява), Гроса (или двамата Гроса, отявлен урбанист, еколог, "копеле", гадетел и благодетел на стилния интериор и екстериор). Има един друг - дъЪндъртейкър (известен още като "Царю-Честити", не за друго ами заради прическата, преливаща в брада), всеизвестен хейтър с две красиви дъщери и две красиви жени, но той не подлежи на класификация. Ежедневните занимания на гореописаните люде включват 1. Пиене на Български алкохол (и ако щете вярвайте - има оцелели) 2. Гледане на мачове предимно на хай-ди (ейч-ди, 1080р, 600Hz, други подробности - друг път) 3. Барбекю в градски условия Имаме си кран. В кенефа не се сере. Левски би таз вечер, за пръв път от 57 дни. Драго е мръсна дума. Жена му няма да я върнем. Палачинките стават, ако си много гладен.

Свойство

Основно свойство на град Казанлък е безследното изчезване на субсидии, уж изпълнени проекти, организация в последния момент, и далеч не на последно място - кратер в центъра, отбелязващ мястото на раждане на Хълколимона.

Лични инструменти