Добрич

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Добрич - Градът на мечтите

Североизточен български метрополис, известен с високия коефициент на интелигентност на всички негови обитатели, бивши и бъдещи. Съгласно средната теорема на Ферма сумата от мозъка на всички жители на Добрич съвпада със стойността на мозъка на всеки отделен жител. Известен още като 'Градът на мечтите', тъй като по официални данни от НСИ близо сто процента от местното население силно МЕЧТАЕ да се махне от региона. За целта местни самки обикновено предпочитат чифтосване с варненски самци с цел брачен съюз и скоростно напускане на метрополиса. За околните села Добрич е известен още като 'ГРАДЪ'. В местни останки от стара селска култура често се среща репликата:

Ша прибегна до ГРАДЪ да ми опраят мУтиката

Произход и история

"Балкана ражда хора, добруджата ражда тикви"

С тези думи местни жители и прииждащи от околните села в региона посрещнаха Президента на ежегодния фестивал на Техническата Мисъл и Новите Технологии, състоящо се на площада в добруджанския мегаполис. Запознати твърдят, че фестивалът е основан след най-доброто технологично откритие в региона, датиращо от соц. времена, а именно перфектно изчислената височина на сградата на общината в центъра, от която полит комисаря лесно е наблюдавал кой работи и кой се шляе из необятните добруджански полета. На тазгодишния фестивал са показани последни новости за региона, като каруцарското колело (фирмата производител засега е в тайна, но вероятно е Кибертрон Роботикс), нови модели впрегатен добитък, подсилени с анаболи и хранителни добавки директен внос от Гиро - Скалата, бяха представени и новите книги на издателство 'Земеделска Мисъл' - "Как да не ядем доматите с колците", "Да смърдиш или не", "100 съвета как да си извадим главата от гъза на вола при нужда".

Посещавайки модерните кафе барове в местните шопинг-центрове, още преди около 300 години Ницше споделил:

"Нищо не дава такава добра представа за безкрайността на Вселената, както необятността на Човешката Глупост"

Заинтригувани от местната тъпостна аура, последователи на философа са измислили изрази като:

тъп като селска буца
тъп тъп че чак на места вдлъбнат
добруджанско говедо

Местни забележителности

Местни хора и туристи единодушно твърдят, че най-хубавото нещо в целия град са табелите на които пише 'Варна'. Особено внимание следва да се обърне на местния природен феномен, наречен ГрадЪска градинЪ. Незнайно защо кръстена Георги - населението на ГрадЪ все още е резцепено дали феноменът е кръстен на Георги Димитров или Георги Първанов, ама няма особено значение, щото ГрадЪ все още е в плен на комунизЪма. Местни скинари решили да префасонират статуята на съответния Георги, но поради липса на място за свастиката, я съкратили с надменното Св. ГрадЪската градинЪ представлява обособен хабитат на k - броя /ммммм, k - е твърде малко, нека бъдат n - броя/ дърти папардаци /да не се бърка с папараци, за разлика от последните папардаците са въоръжени с бастун и далеч по - витални/, които водят епични вербални битки за олимпийските постижения на отрочетата си в дисциплините хвърляне на сърп, хвърляне на чук и бягане на запад. Най - величествената забележителност на ГрадЪската градинЪ е т. нар. езеро, представляващо /вероятно/ флуид от неизвестен вид, с неразгадаеми цвят и консистенция. Помещава не k -, още по - малко n -, а точно 3 /словом: три/ броя водни колелета, включени в следните класове: хай левъл клас - вода до глезена таман стигнеш средата на гьола, секънд левъл клас - водата е до коляно на същата логистична позиция. Трети клас функционално е невъзможен, щото третото корито е паднало /потънало наполовина/ в жертва на Кибертрон. Ако попаднете на някое не до там класно не - моторно водно превозно средство и успеете да преплувате до кея / в краен случай преминете по кората на водата, ама бързо/, може да пиете кафе /ако ви сервират/ в непосредствено разположеното питейно заведение. Умоляват се всички посетители да не посещават тоалетната на заведението, тъй като е изградено НАД въпросния флуид и телесните течности и твърдости се оттичат в него.

Тъпостна аура

Изследване на група руски учени, с водещ проф.Доколенков доказа, че в региона е развит безпрецедентен феномен, който не се наблюдава никъде по света. (Известен аналог с по-лека форма на тъпостна аура и частична анти-ментална радиация с противоразсъдъчни излъчвания са отбелязани само в районите на Ямбол и Перник)

Руският пътешественик и изследовател Доколенков отбелязва в един от своите разкази:

Добрич е пълен със симпатични и нежни хора. Гледат така умно, аха да проговорят.

В научните трудове на Доколенков се твърди, че преминаващи през региона хора усещат ефект на временна тъпота, получават известна лекота в главата, забравят прости факти, чувстват се неловко и миришат. Посетители твърдят дори, че получават лек селски диалект, който изчезва в рамките на 72 часа, ако не посетят 'ГрадЪ' отново, както и че космите на гърдите им започват да растат с около 14% по-бързо от обикновеното. Последният факт Доколенков причислява към общите вреди на процеса 'селянизиране', който описва по-подробно в глава 8, раздел 'Свинска селяния и груби прояви'.

Последното (и решително) доказателство на теорията на проф.Доколенков е пришествието на Relefat, избрал Добрич от всички градове на широкия свят за свое земно обиталище.

Частен транспорт

Наричани още 'техеранци' заради първите букви на номерата на каруците си, жителите на 'ГрадЪ' употребяват возилата си с финес и култура, на която може да завиди всеки уважаващ себе си чобанин. Обикновено техеранците спазват някои прости правила, които вероятно са директен резултат от продължителното облъчване (вж. тъпостна аура, бел.ав.) Най-важното правило е когато се шофира в двулентов път, винаги да се кара по средата, за сметка на това със скорост близка на пешеходната. Съществен елемент от двигателната култура на техеранци, движейки се върху асфалта е изхвърлянето на отпадъци със силен десен фалц през шофьорския прозорец на автомобила, като целта обикновено е достигане на канавката вдясно от пътя. Използват се чашки от кафе, празни цигарени кутии, волски изпражнения, резервни части от трактори и др.

Лични инструменти