Голямото пиле

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Митичен боец за онеправданите, възпят в множество древни пътеписи и анали. Във всяка една древна митология битува маргинално или постоянно епичен протагонист, олицетворяващ качествата на Голямото пиле, които се вярва, че са документирани прояви на митичното същество. Единствената митология, в която Голямото пиле липсва е македонската, тъй като според Македонският Тат (един вид бащицата на целия свят) времето, прекарано в документирането на жалки допотопни божества е пропиляно време.

Съдържание

Ранни години

Голямото пиле се излюпва първоначално като Малкото пиле, но с годините и бодибилдърските си сесии успява да постигне апогея на своето професионално величие и кариера като 1975-та година печели елитното шоу за гъзари - Мистър Олимпия. Тъй като откриват печатна грешка във формуляра му за участие, то бива дисквалифицирано и на негово място стъпва вторият в класирането - някакъв никому известен селски ратай от Долно Уйно по прякор Арни, тъй като всичко в неговото око изглеждало като "Арна жЕна". Когато разбира това, все още Малкото пиле бива съкрушено и прибягва към алкохола и дрогата. Житейският му път удря дъното когато от немай къде бива принуден да продава плът на площад Македония. Въпреки всичко, прякорът му Голямото пиле остава.

Професионален възход

Голямото пиле демонстративно показва средния от 4-те си пръста на журналист от вестник "ШОК", който го разпитва относно плановете му за бъдещо развитие в Корпорация .
Увеличаване
Голямото пиле демонстративно показва средния от 4-те си пръста на журналист от вестник "ШОК", който го разпитва относно плановете му за бъдещо развитие в Корпорация Кибертрон.

Съвсем "случайно" житейските пътища на Голямото пиле и на Ицко се преплитат именно на площад Македония, където единият търсел, а другият предлагал спазарена нежност. Тук аналите получават запек и мълчат кой точно какво е правел и кой кого е намерил, но важен е изходът от ситуацията - Ицко внедрява за таен агент, хипнотизатор и хигиенист на умове своя нов най-добър приятел и борец срещу Ицкоподобните и падналите Ицкангели начело с Vlex, Голямото пиле. За целта бива съставена пъклената програма с кодовото название "НЕТО". Абревиатурата, обозначаваща "На Ербапите Туря го Отзад", скоро бива променена поради чисто фонетични причини на "НАТО", но поради съкратен бюджет не е променено цялото име, а само абревиатурата. Първата точка от изпълнението на плана е да се създаде фиктивна детска програма, с която да се подрива Ентелекта на младежта от най-ранна възраст. Предаването бива кръстено "Улица Сезам" - "Утре Лигавите Имбецилни Цивилни Абсурдистанци ще Създадат Елита на Завоевателната Армия на Мрака". От трибуната на касовото ток шоу Голямото пиле пропагандира идеите на Ицко за пролетариата и силата на Партията (Македонийijя).

Възход и падение

Не след дълго обаче, Голямото пиле се възгордява и забравя откъде е тръгнало. То започва да показва стандарт на живот като започва да бъде забелязвано в компанията на елитни п(т)ички, използва само най-качествената и чиста дрога, започва да кара лъскави автомобили, което подтиква голяма част от последователите му да влязат сами да се повъртят в полу-чистите грилове по курортните селища из Абсурдистан, за да се
Голямото пиле разбира за решението на Ицко да го освободи от поста му в борда на директорите в централата на Корпорация Кибертрон. Пилето е шокирано и събира частите на разбитото от приятеля си, не само в бизнеса, сърце Ицко.
Увеличаване
Голямото пиле разбира за решението на Ицко да го освободи от поста му в борда на директорите в централата на Корпорация Кибертрон. Пилето е шокирано и събира частите на разбитото от приятеля си, не само в бизнеса, сърце Ицко.
доближат максимално до нивото на своя идол. Започва да се държи непристойно, след кoeто превърта и започва да скача по телефона, по който му звънят зрителите, след което изкълвава бутоните и си докарва язва, за чието лечение се налага да плаща Ицко като негов наставник. Не след дълго бива изхвърлено от ефир.

Глобалната криза

Дори в отвъдното двамата братя продължават с общи усилия да проповядват своето верую рък... крило за крило.
Увеличаване
Дори в отвъдното двамата братя продължават с общи усилия да проповядват своето верую рък... крило за крило.

Глобалната криза удря Корпорация Кибертрон и Ицко много сериозно и в следствие на това се налагат множество съкращения в бюджета. Ицко е изправен пред морална дилема - да уволни своя приятел Голямото пиле, или да освободи гуруто Ахмед Мерчев от неговите задължения. Първоначално се спира на първия вариант, но след като вижда как просперитетът на Корпорация Кибертрон спада, решава да закрепи статуквото като жертва най-скъпото си - уволнява своя личен приятел и шут, с шут по трътката. Голямото пиле е потресено отново. Изпада в хронична депресия, която еволюира в пълна емовщина. От здравната каса му изписват антидепресанти, но поради дългия си клюн не може да изпие нито едно хапче и пост фактум се поставя диагноза - неспасяем. Тогава дори лекарите вдигат ръце от него, което тласка Голямото пиле към ръба на тоталния нервен срив. Не след дълго пилето е отново там, където всичко започва - на площад Македония да продава плътта си. След около седмица унижение Съдбата го среща с полковник Хараламби Сандровски, който му обещава пари и слава в замяна на подпис върху съмнителни документи. Полковникът не след дълго завежда пилето в щаб квартирата на Луминисцентите, които му промиват мозъка и го пускат във стопанисваната от полковника хранително-вкусова верига на KFC. Така Голямото пиле намира своя край в кланицата край град Троян, откъдето за назидание тялото бива пакетирано в своеобразен мавзолей, заедно с това на злия брат близнак на Голямото пиле - Голямата патка. Двамата братя биват положени във временен мавзолей до НДК-то на културата, където входът за поклонение на млади и стари бил свободен, а опашките от тълпящи се поклонници били километрични и преборвали дори тези за кисело мляко през 63-та - големият студ. Така Голямото пиле намира своя край, но то ще живее вечно в нашите сърца и памети, където винаги ще остане като едно от най-нахалните и нагли същества на света.

Лични инструменти