Химикалка

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

The химикалка

Химикалката е древно изобретение, чийто изобретател все още не е познат на човечеството. В аналите като предполагаем такъв е споменат Никола Тесла


Начин на действие

Пимикалката се включва в две фази - натискане на затворния блок надолу и връщането му с една позиция назад.

При първата фаза чувствителната към кислород глава на химикалката излиза навън. Тя започва да се окислява и последва серия от окислително-редукционни и електролитни процеси, в края на която тя се охлажда и добива сребрист вид, а долната й повърхност се боядисва в синьо или в черно, в зависимост от това дали като катализатор е използван Уран-259 или Тежка вода.

Във втората фаза главата не само се законтря и остава изложена на молекулния кислород. С второто щракане се включва операционната й система, разработена от корпорация Кибертрон. Атомният колайдер се активира и започва термоядрен синтез на мастило чрез блъскане на нестабилни железни аниони един в друг. Процесът се извършва в среда с налягане 60000 атмосфери и температура, близка до тази на ядрото на Слънцето. За да не експлодира колайдерът, предизвиквайки атомна гъба с височина 27 километра и детонация със сила 315 гигатона тротилов еквивалент, новосинтезираните мастилни атоми веднага посредством комплексна система от нанофибърни микротръби, оформена като тънък 10-ина-сантиметров конус, започват да се придвижват надолу към вече свръхохладената глава. Ако нанофибърните микротръби се прикачат една към друга, дължината им ще сее равнява на два пъти разстоянието от Земята до Облака на Уурт и обратно. Тази дължина е нужна, за да се компенсира и впоследствие разсее критичната кинетичната енергия на новополучените атоми. В тази система те влизат свръхйонизирани, а излизайки от нея вече са формирали здрави стабилни полярни молекули, чиято здравина допълнително се подсилва от ниската температура на главата. Вече може да се пише.

При повторно натискане на затворния блок цялата електронна структура на химикалката се изключва. Препоръчва се устройството да стои на сухо и хладно място поне 2 часа, преди да се използва наново.

Тунинг

Химикалките за писане отдавна са излезли от мода, но фирмата Кибертрон е на мнение, че това може би това е новата квантова технология в принтирането. Мастилено-струйните принтери използват прекалено много енергия за изпомпване на мастилото през малките дупчици. Това означава, че ядрените батерии на преносимите принтери лесно се изтощават, а дупчиците лесно се запушват, ако мастилото не е е с нужната плътост. Затова от Кибертрон разработиха нова технология с главна управляваща система на принтера с малки подобни на пера винкели, които трептят между резервоара с мастило и листа хартия и които с точност разнасят мастилото. „Винкела" е дълъг около 2 мм и се задвижва с акумулатори. Главната част от винкела е с тефлоново покритие, а краят е разрязан по такъв начин, че да наподобява писалка. Мастилото се отделя всеки път, когато химикалката се докосне до хартията. Колкото повече винкели се използват, толкова повече цветове има в принтера, а ако острието на химикалката е по-малко, резолюцията на принтера ще е по-голяма.

Лични инструменти