Ментаки

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ментаки е митично същество обитаващо душегубка в Казанлък и се изживява като охранител. Понякога се представя под името Вальо Ментата, но това е само в случаите в които желае да осъществи първия си сексуален контакт в живота със същество от противоположния пол(засега неуспешено). Твърди се, че Ментаки е преминал успешно тест за бременност, тест за психологическа пригодност, а също така че има и положителен тест за интелигентност. В един и същи ден. За сега това са само спекулации на Илюминати.

Обичаи и ритуали на Ментаки

Главното за Ментаки са парите и в частност тяхната липса. Това определя целия му бит и съществуване.

- Ментаки отказва да се къпе и да си пере дрехите, но това не е продиктувано от пестене на вода за бедните африканци, а защото водата е платена.

- Ментаки ходи до тоалетна само на работа, защото казанчето за вода хаби по 25 литра всеки път. Ако не може да устиска до началото на смяната си, ходи да търси храсти покрай рекички и ручеи. От това получаваме и страничен ефект, че няма нужда да си чисти тоалетната, което води и до пестене от миещи препарати и ароматизатори. Тоалетна хартия краде от работа - по 6 ролки на смяна. Има подозрения, че тайничко си хапва целулоза, отнов с цел да спести пари.

- Ментаки яде само на работа, защото е безплатно. От там си носи и за вкъщи. Дните, в които не е на работа проси по магазините продукти с изтекъл срок на годност.

- Цел в живота на Ментаки е да проси за ядене и пиене. Възможно е тъкмо да си преглъща 3-тата баничка за сутринта, но със миловидни очички и тресящо се шкембе ще те убеждава, че умира от глад и трябва да му купиш за ядене от собствения си джоб.

- Ментаки кара колело, което е повече ръждиво, отколкото може да спира. Колелото му е с мощност между "една Ментаки сила"(едва се движи) и "Ментаки на три къси кафета и енергийна напитка"(пили гуми по плаца).

Работен процес на Ментаки

Работата на Ментаки се заключава до това да натиска бутон, който отваря и затваря бариерата пред душегубката му. Ментаки е човека-копче. Работата съответства на интелекта му, изграден от дългите години военна служба.

Любими реплики

- Аз съм бедна мишонка! /използвана когато се опитва да проси ядене или пиене/

- Понякога си слагам метлата отзад. Това ме успокоява. /тайни военни методики за медитиране/

- Ще ви бия по едно шамарче! /броени секунди след като някой го е съжалил и му е дал ядене или пиене/

Лични инструменти