Мангала

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Семантика на думата

Мангала
- думата произлиза от английското Man (Мъж), допълнено с малкото име на известната телевизионна водеща и свиркаджийка Гала (МanГала). Думата носи следното значение - отчаян индивид, който би склонил да се съвокупли с гореспоменатата перхидролена персона, след като бъде поканен На кафе от същата чрез Писма за надежда.
Мангал (ман гал)
- мъж от Галия. Сега разбирате ли защо във филма за галите (сниман в БГ) имаше толкова расови (ман)гали.

Видни мангали

Както знаем, противоположностите се привличат така, че на русата Гала са навити предимно по-мургавите представители на населението на Абсурдистан. Видни техни представители са:

  • Кондьо-Илия - Едрогабаритен римлянин, борец в сената на Абсурдистан за легализиране на проституцията и трафика на момичета. Един от малкото, имал честта да му се издаде некролог приживе!
  • Софи Маринова - Гласовита мангалка, деряла гласни струни с невъобразимо и безобразно талантливият и некомплексиран робот на Кибертрон, Слави Трифонов. Налита на жени, защото мъжете бягат от нея. Говори се, че чрез орална любов правела операции на апандисит.
  • Цар Киро - Цигански аристократ, чието дело често бива оприличавано на това на Василий I Българоубиец, т.е. на всеки сто остава по един с едно око! Любител на марковия алкохол. Често обича да цитира Остап Бендер от "Златния телец", казвайки че прави алкохол от всичко - дори и от табуретки. Наздраве!
  • Дайдо -управител на дружеството МОРГен студио, на чийто черен тен биха завидели гореописаните.
  • Мангала или Драгалевския мангал - неофициален псевдоним на Иван Костов.

Борци за правата на мангалите

Това са предимно членовете на политическото и социално образувание "Атака". Водач на организацията е Волен Сидеров, който яростно защитава правата на абсолютно всеки мангал да бъде погребан без следа, да бъде претрепан без съд и присъда, да умре в гърч, да получи от Здравната каса без жълта рецепта своята доза мишемор и да я употреби начаса....

На Волен се преписва и идеята да се създадат пунктове "Мангоо милосърдие", където мангалите да бъдат кастрирани с тухли, обезпаразитявани с огнехвъргачки и пускани отново на свобода. Благодарните мургавели наричат Волен - Долен Лидеров, защото ги водел надолу - 2 м. под земята!

За любознателните и чувствителни читатели ... повече за благочестивите идеи на "Атака" можете да научите от почасовите милосърдни рецитали на Волен Сидеров по телевизия СКАТ.

Смисълът на живота

Основният източник на задоволство у мангала се явява феноменалната мисъл, намерила следния изказ (в превод на човешки)

"В България е прекрасно - вие ми плащате, за да правя деца, после ми плащате, за да ги отгледам.
За мене - кефа, за вас - бачкането".
Лични инструменти