Калафдуте 4: Модар Лярфар

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Обложката на Калафдуте 4 с Прайс и алтер-егото му
Увеличаване
Обложката на Калафдуте 4 с Прайс и алтер-егото му Марио Бронза

Калафдуте 4 е поредният неуспешен опит на пътуващият във времето Captain Price (познат ни като Кепцин Прайс) да издири в пространството своето алтер-его Марио Бронза и да осуети опитите му да натрови Роналдиньо с бронз.


Съдържание

Плот

Спрямо физиките на Калафдуте, Прайс никога не може да умре. Но понеже бива неочаквано убит от германците в Калафдуте 1, играта активира своя Ънриъл Енджин и създава виртуално алтернативно копие на Прайс - Марио Бронза.

IW (Illuminati Ward) планират да възкресят Прайс в следващата част и той да убие Бронза, с което да сложи край на поредицата. Бронза се възползва от влиянието си и принуждава IW да продължат поредицата, за да го поддържат жив. Той също така ги изнудва за оборота от игрите, което го прави единственият компютърен персонаж взел създателите си за заложници.


иНгръта

За да се предпази от Бронза, Кепцин Прайс се обгражда с Газ и Сапун. Екипът локализира и превзема кораб с радиоактивна пратка Данониньо обработена с бронз, изпратена от Марио към Хубу ЧавЕз (дясната ръка на Роналдиньо). След изненадваща бомбардировка, екипът се евакуира а течът от радиоактивното Данониньо погубва стотици делфини (http://novinar.bg/news/otkriha-stotitci-martvi-delfini-v-peru_MzgzMzsyNA==.html).

Информаторът Чучути Нюкюлай (с кодово име Чичо ти Николай) се свързва с Прайс и го информира че Марио убил арабския шейх Ал Фалани и възнамерявал да метне бомба с Бронз над Близкия Изток.


Ал Засад

В опит да претрепят тамошният лидер Ал Асад, четирите безсмъртни карикатури на сюрреализма пробиват през танкове, хеликоптери, тежки картечници и стотина пехотинци, за да приклещят Ал Асад в затънтен курник в края на селото. Кепцин Прайс получава обаждане по мобифона му от Имран Захаев и незабавно го проследява, телепортирайки се 15 години в миналото, в опит да го асасинира.


Чюрнобил

Кепцин Прайс и Кепцин МакМилън се промъкват незабелязано в Чернобил между стотици кучета и въоръжени наемници, само с клонки от топола накачени по телата им. Имат информация че Имран Захаев ще продава на Марио пликчета за вдишване на бронз, но сделката бързо се проваля след като Прайс му откива ръчичката от 1 км разстояние.

Докато бягат, върху тях пада хеликоптер и Прайс е принуден да спринтира с МакМилън на гърба си и хеликоптер забит в неговия гръб, като същевременно отбива стотина прииждащи наемници, оказва първа помощ на МакМилън, поправя хеликоптера и отлитат с него, спасявайки американския спасителен екип, пратен да ги спаси.


Endgame (Крайгра)

След като се връщат back to the future, екипът ги чака ново леко сражение - танкове, хеликоптери, бронетранспортьори и стотина прииждащи араби с тежки картечници. След като се евакуират, играта ни телепортира в тялото на някакъв безжизнен негър, който оцелява за малко след като Марио пуска бронзовата бомба.

Докато екипът се занимава да локализира и унищожи бронз-фабриката на Марио, той изстрелва 2 ракети към САЩ и се измъква с хеликоптер. Кепцин Прайс, Газ, негъра Нигс и Сапун отвличат камион и хукват подир него. Бронза ги засича със своя уолхак и ги взривява на мост. Там PunkBuster се активира и спира хаковете на всички. Както винаги, негъра умира пръв. След това, Имран Захаев пада от небето с неговия спрян flyhack и спокойно убива Газ без god mode. Кепцин Прайс плъзва на Сапун пистолет в предсмъртния си хрип и всичко свършва с няколко изстрела.


Играта подлъгва Бронза

Докато вдигат Сапун на носилка, се вижда как Прайс издъхва под ударите на "руски доктор". Ако Прайс беше умрял, играта щеше да крашне. С този завършек, Illuminati Ward успяват да осуетяват Марио Бронза до следващия Ноември.


МултиплеАр

Много известни личности са се изказвали за мултиплеАра на Калафдуте 4.

Сантаймс люль, сантаймс лин! Фифти-фифти!
Мени пилалс кам ту джас-та-прас да тайм! Но сакрафайс!

- Оплаква се Стоичков (http://www.youtube.com/watch?v=7_1wnRj3BUM) от мултито на Калафдуте 4


Калафдуте 4 е машина на времето! Ето, вчера седнах точно за 10 минути, а като свърших бяха минали 5 часа!

- Зъл Учен пред Ахмед Мерчев

Лични инструменти